שבוע טוב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/10/2021 | 09:05 | מאת: סוריקטה

הי. עברו עליי ימים של רמת תפקוד נמוכה, האלה עם ההקאות. ימים רגשיים קשים מאד. מצד שני, אפשר להתבונן עליהם גם כעל ניקוי רעלים וניסיון להפיכת הראש לצלול יותר. חשבתי על השיר שרוני הזכירה. השיר שאלתרמן כתב עבור רבקה זהר. כך אומרים. איני יודעת באמת מה ואיך היה שם. בכל אופן זה שיר. ושיר הוא גם, להבנתי, מעין קולות בראש. מתוארים בו דמות שמיוחס לה 'הוא' ודמות של 'היא'. ברבות הימים גם הפכו את הוא והיא בשיר שמבצע עומר אדם. בכל אופן, בעיניי, הם יכולים להיות חלקים שונים באותה אישיות. פרשנות שלי ללא ידיעת ההקשרים - שם השיר נקרא זמר שלושת התשובות. כאילו התשובות היו מוכנות שם מראש ללא קשר למי שהיה שם באמת. ואם כך הוא, וישנה איזו השלכה על דמות שאינה באמת ממלאת את התפקיד הרומס, ובפנים קיימת גם דמות האסקופית הנדרסת שמבטלת את עצמה בשותפות מלאה בקשר, אפשר להתבלבל. באותה יישות, בואו נאמר המפוצלת, קיימים שני החלקים האלה לפחות, ובהשלכה על דמות חיצונית שאינה כזאת בהכרח, נוצר יחס של בוז והשפלה כלפי הדמות החיצונית וצרכיה שלה. מעין היפוך תפקידים. שבוע טוב, אוויר ושנה קשה לפניי. סוריקטה

04/10/2021 | 11:44 | מאת: אביב 22

סוריקטה אהובה רק להגיד ,קראתי בעיון ליבי אתך מקווה שהשנהכמה שתהה מאתגרת תעבור בקלות יחסית . אוהבת מכל הלב אביב

04/10/2021 | 13:58 | מאת: חטוליטוש

כמה טוב לראותך כאן בדיוק כרגע כתבתי לרוני על הצד הכואב של . וכמו תמיד תענוג לקרא אותך . מצטערת שעברו עליך כאלה ימים קשים מקווה שרווח לך חטולית

הי סוריקטה, אני אוהב את זה שיש 'ומצד שני' ואת האפשרות לחשוב את מה ששם. אודי

06/10/2021 | 07:17 | מאת: סוריקטה

מצד שני :-) בוקר אור, סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית