קבוצות תמיכה לאלו שחוו אישפוז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/06/2001 | 08:07 | מאת: נחמה

שלום רב, רציתי לברר אם מישהו מכיר קבוצות תמיכה לאנשים שעברו אישפוז , קבוצות שאפשר לחלוק איתם את ההתמודדות היומיומית של החוויה הנ"ל איך להשתחרר מהמשקעים שנוצרים , מתחושת הבושה ("משהו לא בסדר אצלי אם הייתי שם") וכל מה שסובב את החוויה השאלה מכוונת גם לאנשי הפורום וגם למפעילי הפורום. (אשמח גם לקבל הפניות , שמות של מקומות , כתובות וכן הלאה) בתודה מראש נחמה

15/06/2001 | 09:30 | מאת: אביב

היי נחמה, בוקר טוב, יהיה לאנשי המקצוע יותר קל לתת לך שמות של כתובות ומקומות, אם תפרטי באיזה איזור של הארץ את גרה, ואם לא נוח לך לעשות את זה פה, את יכולה לשלוח לאחד מהם אימייל אישי. בכל מקרה לאנוש יש מועדונים חברתיים, שאמורים למלא את הפונקציה הזאת, בכל הארץ, את רק צריכה לפנות אליהם ולברר היכן הכי קרוב למקום מגורייך. המועדונים האלה בדרך כלל נפתחים פעמיים בשבוע בשעות הערב, ומגיעים אליהם אנשים אחרי אשפוז באמת, אבל זאת לא קבוצת תמיכה, יותר קטע חברתי, שמתוכו עולות הנקודות שציינת, איך מתמודדים עם ההרגשה שאחרי, ואיך חוזרים לחיים בחוץ, מתוך נסיון של אנשים, והכל תלוי באנשים ובקשר שהם מצליחים לפתח, ובמה שהם בוחרים לדבר עליו. המועדונים האלה מופעלים על ידי צוות של סטודנטים מתנדבים לפסיכולוגיה. מלבד זאת לפחות ברמת חן אני יודעת שבמרפאה לבריאות הנפש שם, יש קבוצות תמיכה מאורגנות יותר, שהן ממש טיפול קבוצתי, שמועבר על ידי עובדת סוציאלית קלינית, או פסיכולוג, ושבהם זה באמת יותר קבוצת תמיכה ולא מועדון חברתי. נראה לי שאם תפני למרפאה הקרובה לביתך ותבררי, אולי גם שם קיימת כזאת. בכל מקרה בטח לאנשי המקצוע פה תהיה תשובה מגובשת יותר.. ואם את רוצה בינתיים, יש כאן אנשים שחלקם עברו אישפוז וחלקם לא, אבל כולם מקסימים וחכמים, ולכולם יש עצה טובה בשעת קושי. אז אם תכתבי קצת יותר אפשר יהיה להתייחס לתחושות שלך, ואולי גם מהאנשים פה, תקבלי קצת תמיכה ועידוד ועצות איך להתמודד בינתיים עם התחושות הקשות שעלו.. זה אף פעם לא יכול להזיק... אביב.

15/06/2001 | 09:47 | מאת: נחמה

תודה לאביב על התשובה אני גרה בהוד השרון . בקשר לתחושות הקשות אז בזמן האישפוז חוויתי מצב של ביטול עצמי טוטאלי כאילו אני לא קיימת עוד ואין משמעות לחיי וכל החלומות שלי נמוגו ונעלמו והגעתי למצב שלא רציתי להמשיך בחיים , לא ידעתי איך אני יוצאת משם וחשבתי שלמות תהיה הדרך היחידה לצאת משם וזה מאוד קשה להתחיל לחיות מחדש , לבנות את עצמך מחדש להחיות את החלומות וכל מה שקשור בזה , עכשיו אני מחפשת משמעות עמוקה לחיי , סיבה שלשמע אני חיה שלשמה אני עובדת כ"כ קשה לחזק את עצמי להמשיך לחיות ולהתקיים נחמה

15/06/2001 | 20:49 | מאת: דר' עמי אבני

ערב טוב אני מכל מקום בהחלט בעד הזדמן לי להדריך קבוצה כזו בעברי הרחוק ולדעתי היא סופר אפקטיבית שלכם עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית