טורדנות כפייתית/היפוכונדריה ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/06/2001 | 22:10 | מאת: רפאלה

אני בחורה בשנות השלושים לחיי , כבר 17 שנה אני מתמודדת עם חרדות שכולן מתמקדות סביב גופי (בפרט סביב השד) אני בודקת את עצמי מיליון פעם וכל בליטה הכי קטנה מכניבה אותי לפחדים איומים שמחייבים אותי ללכת לרופא מקצועי לעשות בדיקת שד ולהרגע. לפני מס' שנים ניסיתי טיפול פסיכולוגי שלא עזר , והגעתי לפסיכטאר במרפאת חרדה שרשם לי פבוקסיל . הטיפול הזה נמשך 6 שנים , אבל המחשבות קיימות , אמנם זה תלוי בתקופות אבל ישנם זמנים איומים. אני כל הזמן סובבת סביב הגוף שלי . אולי יש פתרון יעיל יותר.

15/06/2001 | 06:15 | מאת: ד"ר אבני עמי

רפאלה שלום יש כמה תרופות העשויות להועיל במשחבות מעין אילו וכמובן שאלת המנון המתאים אני בהחלט נגד לקחת תרופה שנים - בלי מעקב הידע משתנה, תופעות לואי, ומנסינוי לעתים קרובות אנשים מתמידים בטפול שנים ללא צרוך או בלא שהוא מועיל להם מספיק בסכום - אנא פני לפסיכיאטר בהצלחה עמי

17/06/2001 | 19:48 | מאת: רפאלה

לדר' אבני תודה על התיחסותך איזה תרופות קיימות היום שאכן יכולות לעזור לבעיה באופן ממוקד יותר ? אשמח להתיחסותך

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית