להתבונן......לא פשוט להוציא את התכונה הזו של ה'רואה שחורות "

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2021 | 08:57 | מאת: מיכל...

להתבונן, לעצור, להסתכל ממרחק... האוטומט עובד... כן, אין צורך להוסיף סבל לכאב. .. טוב שאתה פה כדי להזכיר ;)

28/07/2021 | 19:34 | מאת: חטוליטוש

מיכלי מאמי את באמת מצליחה להתבונן לעצור להסתכל ממרחק האטומט עובד ? סליחה אני לא מבינה ..?! מנסה לדמיין מה שכתבת וקשה לי באמת להרגיש כך ........ חיבוק גדול מתוקה חטולית

29/07/2021 | 06:12 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, לא פשוט, אכן. והייתי אומרת - לא להוציא לחלוטין, אלא כן להכיר בקיום הקול הספציפי, לתת לו את המשקל שלו, אבל לא את כל כובד המשקל, ובמקביל לתת מקום גם לקולות אחרים, ולנסות לאזן. די דומה למה שרשמתי למטה בתסבוכת הכנראה פחות מובנת שלי. וגם הייתי אומרת - בסדר סבל, אבל לעתים אפשר לעצור קצת את כדור השלג לפני שהוא מתגלגל עוד ועוד ומקבל מימדי ענק מוטרפים. מצטערת על חפירותיי. די בדילמה אם לרשום בכלל... סופשבוע נעים, סוריקטה

29/07/2021 | 22:55 | מאת: מיכל...

בדיוק- לעצור כת כדור השלג...וגם לא להוסיף עוד ועוד סבל על הסבל שגם כך ישנו... וחטולית האוטומט זה להוסיף סבל על סבל.... תודה לשתיכן, ועדיין מעניין מה אודי חושב על ההבדל בין כאב לסבל?? ובכלל...

29/07/2021 | 23:12 | מאת: מיכל...

עכשיו ראיתי שכתבת למטה. תודה...יש משהו בודהיסטי בקשר לכאב וסבל. אקרא על כך. תודה. לא יודעת אם ההודעה תופיע היום או כבר ביום א..

הי מיכל, תוספת הסבל, אכן, אינה הכרחית. היא רק אפשרות. הכאב - לעומת זאת - הוא עובדה שיש לקבלה. אודי

01/08/2021 | 06:31 | מאת: סוריקטה

הי חטולית, לא תמיד אפשר. במיוחד כאשר מדובר באירועים מסעירים חמים או רווי אלימות שמתרחשים ממש כאן ועכשיו ואת בתוכם. מסובך עוד יותר למי שבבסיסו קשה ההפרדה והנפרדות. אבל מנסים. מנסים גם להבדיל בין תרחישים 'קלים', לתרחישים 'כבדים'. גירושין מכוערים שמעורבים בהם ילדים זה כבד... :-( אם יש איתך מישהו, ואינך לחלוטין לבד עם זה, כלומר, לא הכל על כתפייך בלבד - יכול לתרום. איתך, סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית