הזנחה רגשית כילדה והשפעות כבוגרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/05/2021 | 23:53 | מאת: NOT_FOUND

אני בחורה רגישה מאד, הרבה יותר מהנורמה. לאמי יש חסם רגשי כלשהו והיא אף פעם לא הייתה מסוגלת לתת לי מענה רגשי או קשר קרוב (למדתי ממנה להאשים את עצמי על כל דבר רגשי קשה שעברתי, לא הבנתי את רגשותיי, לא יכולתי לדבר עליהם, היא תמיד הגיבה בהתרחקות וביקורת על כל רגש קשה שחוויתי) כל חיי רציתי קירבה אמיתית לבני אדם אבל לא היו לי כלים כעת כבוגרת גם כשאני מנסה להגשים את עצמי אני נופלת הרבה פעמים בסיטואציות קבוצתיות למצבי קיצון, לחץ, חרדה, אמפתיה מוגברת, האשמה עצמית, ערך עצמי נמוך ועוד. האם אי פעם אוכל להתגבר על בעיות הילדות? נראה שאני לא מצליחה וכל פעם רק מגלה עוד ועוד קשיים ונדבכים בילדות שהיו בעייתיים (ההורים שלי מכחישים הכל ואומרים שאני סתם מאשימה, מה שמקשה יותר על קבלת הבנה ובהירות לעניין)

30/05/2021 | 14:06 | מאת: מיכל...

היי יקרה, מבינה מאוד את המקום הקשה הזה...מבית שלא מכיל .. יכולה לומר שטיפול מאוד מאוד עוזר להכיל הכל . כדאי לפתוח עם מטפל/ת מוסמך/ת...בהצלחה

31/05/2021 | 18:52 | מאת: סוריקטה

הי, פנית לפורום פסיכולוגיה קלינית, בו חברות בנות כמונו, וגם פסיכולוג אחד ;-) שמעריכות את כוחם של טיפולי נפש בדיבור. כולנו ניסינו להשתמש בטיפולי נפש וסך הכל די נעזרנו בהם בשלבים כאלה ואחרים. בטיפול, כפי שאני מכירה אותו, לומדים להכיר את התגובות הרגשיות האוטומטיות בקשרים בין אנשים ומקורן, וכך בהדרגה, לאט לאט, יש סיכוי שנדע לעבד את התגובה המוכרת, ולאזן אותה תוך זמן סביר. מניחה שרגישויותייך תישארנה דקיקות, יש בכך יתרונות, ותמיד תהיי מי שאת, אבל יש סיכוי שאחרי עבודה, לעתים מורכבת, רמת הסבל תקטן, ותוכלי להסתדר בקלות יחסית לנקודת הפתיחה שלך היום. חושבת לנסות? סוריקטה

שלום לך, מחזק את דבריהן של מיכל וסוריקטה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית