הזמנתי חברות....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/05/2021 | 19:25 | מאת: -חנה

זה היה לי קשה היה לי קשה להזמין בידיעה שאני לא יודעת אם ירצו לבוא . פחדתי לקבל תשובה שלילית ובסהכ מדובר בארוחה, לא במשהו מאד מהותי. ובכל זאת הרגשתי איזה שהוא לחץ. זה לא חכמה עכשיו כי הזמנתי והן יבואו.. אבל אם התשובה היתה לא , כנראה שהייתי נופלת. אז לא יודעת מה אני רוצה לספר בזה . כאילו מצד אחד עשיתי מעשה שדרש ממני אומץ מסוים אבל מצד שני הוא הסתיים בטוב...

13/05/2021 | 23:39 | מאת: חטוליטוש

שמחה שהזמנת חברות הזמן יעבור לך יותר קל מקווה שגם תהני שבת שלום חטולית

הי חנה, יפה מאוד. העזת והצלחת! מקווה שיהיה מוצלח. ושקט. אודי

14/05/2021 | 08:49 | מאת: סוריקטה

הי חנה יקרה, אכן בדיעבד, לפחות בשלב בו סיפרת כאן יצא יופי עם החברות. ובכלל לא טריביאלי שיש חברות. מכירה שאם פחות מצליח - יש לנו לעתים נטייה לקחת רחוק ולהתרסק או להתמוטט. כלומר, נוצרת תגובה רגשית 'שלילית' חזקה במיוחד. תסכול. התגובה הזו נחשבת לאגרסיבית, למרות שלא קל לנו עם המילה הזאת. אסוציאציה שלי - דילמה קבועה שלי בעונה זו של השנה האם לגדל פרפרים או לא. פנטזיה - ניקח הטלה של ביצים, יבקעו מהן זחלים זעירים, הם יעברו מספר התנשלויות, נראה אותם גדלים באופן מדהים, זללנים קטנים, הם יתגלמו ויצאו המון המון פרפרים יפיפיים שיעופו להם אל החופש. הפנטזיה מרהיבה וקסומה מאד. במציאות - במציאות הזחלים האלה הם גם מזיקים לצמחיה בטבע. בואי נעזוב לרגע את התערבות האדם. הזחלים נמצאים בתוך מעגל אקולוגי ויש להם הרבה מאד מאד אויבים. ה'אויבים' בעצם גם מווסתים את הכמות של הפרפרים והזחלים. ואמור להיות איזון סך הכל. אמור. רק אחוז קטן מאד מההטלות אכן מגיע להיות פרפרים. תנאי מזג האוויר, טפילים, ציפורים, טורפים קטנים, מוגבלות המזון ועוד מכסחים תשעים והרבה אחוזים מההטלות. כשמתערבים לשם גידול (אנחנו, בני האדם, וכאמור עם ידע מסוים מראש) ומבודדים אותם (סוג מסוים יסתדר עם התערבות, יש שאסור לגעת בהם בכלל) עשויים להגדיל סיכויים להצלחה ואפשר לצפות בתהליך בסקרנות. אף על פי כן ולמרות הכל, גם בתנאים 'מוגנים ומיטיבים' כביכול שיצרנו עבורם רואים את הסטטיסטיקה בפעולה. והיא מאד רחוקה ממאה אחוז. בשורה התחתונה כן התרחש סוג של פלא, אבל הוא לא היה 'טהור', או 'מושלם'. אין לי מושג למה רשמתי את כל זה. או שכן. סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית