היי אודי, היי כולן........... ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/05/2021 | 21:17 | מאת: מיכל...

ביקשתי מהמטפלת להפגש ונפגשנו... לא חשוב למה, כמובן שכשאין יום קבוע ואני קובעת כי רוצה/צריכה לוקח זמן עד לתאריך המיועד..וכן, אני מסוגלת להתמודד למרות שבאותה נקודה שאני מבקשת פגישה אני מרגישה זקוקה לה...עדיין זה קורה🤷‍♂️ אני אדם שלוקח מאוד ללב, נפגע בקלות ופעם הייתי לוקחת על עצמי כל אשמה שהיו מאשימים אותי. הייתי מרצה ומצטדקת.. היום כבר לא! אבל עדיין מאוד מאוד לוקחת דברים ללב...רגישה ברמות על.. היא אומרת שזה מה שעוזר לי להיות גננת טובה ורגישה. לי זה מפריע. באתי לספר לה על כמה מקרים בשבועיים האחרונים ודווקא מבחינת התמודדות ידעתי ממש איך להגיב ולא להתגונן או להצטדק ולהאמין בעצמי!!! אבל ופה אבל גדול שהרגישות שלי עדיין גבוהה... האם אפשר להיות פחות רגישים?? פחות לקחת קשה דברים?? היא אומרת שאפשר רק לקבל את זה שזה כך... אני לא חושבת..אני לא יכולה לקבל את זה שאני כזו רגישה. ודברים עוברים אצלי קשה. יש כאלה שזה עובר להם לידם..בכלל לא נכנס עמוק ללב. איך??? למה זה קורה לי?? והאם באמת עליי לקבל את רגישות היתר הזו? דבר נוסף..בחדר יושב לו בשקט על הספה הדובי שלי. כל כך התחשק לי לחבק אותו. אך אני משדרת חוזק. כל פעם שאני באה אליה להסביר לה איך אני מרגישה אני מספרת מה קרה ולמה באתי ואז יוצא השינוי והחוזק..כאילו חשוב לי להראות לה שהנה הטיפול עזר, בוודאי שהוא עזר אבל משהו בי עדיין מחפש אצלה משהו. עדיין מרגישה שחייבת מידיי פעם להגיע. ואני אמרתי שזה לא מובן מאליו שזה בסדר מבחינתה..היא אמרה שלה זה כן מובן מאליו... אודי, אני לא יודעת מה אני מחפשת..האם אישור שאני בסדר? יודעת לתפקד אחרת היום? ומצד שני רוצה מעטפת..את המעטפת שלה....עדיין מידי פעם. .היא בוודאי תגיד שזה בסדר..לגיטימי.. ואתה? מה אתה חושב? כאילו לא רוצה לשחרר לגמריי.. אולי פסיכו' אחר היה אומר או שאת חוזרת לקבוע או שלא תקבעי בכלל..היא לא. היא מוכנה לפעם ב...לעדכונים ולשיתוף שלי כשקשה.

10/05/2021 | 19:49 | מאת: חטוליטוש

מיכלי את בסדר גמור ומה אם את באמת כזו רגישה ? מה רע בלהיות רגישה ? לדעתי הנושא של חזרה מידי פעם למטפלת לא מראה שאת חלשה להפך.. גמני מאוד רגישה בחיים שלי למעשה תמיד הייתי מאוד רגישה.. חטולית

הי מיכל, כמובן שזה בסדר. יש פעמים שצריך לחזור, 'לתדלק' קצת - ממש כמו הילדים בגן - ואז חוזרים לשחק שוב... זה נהדר שזה מתאפשר. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית