יש לי בעיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/04/2021 | 21:44 | מאת: -חנה

(: יש לי כמה. אבל אם נגיד אני החלטתי שאני רוצה לעשות משו אז עכשיו ממש קשה לי לחכות עד שאוכל. נגיד עכשיו אני רוצה לקבוע תור למשו אבל כבר סופש ואי אפשר ולחכות עד ראשון נראה לי נצח ואני רוצה כבר עכשיו .. וזה קורה לי הרבה עם לא מעט דברים אם נגיד אני רוצה לשאול משו חברה ושולחת לה הודעה אז אחרי 2 דק כבר אנסה להתקשר כדי לקבל תשובה..

הי חנה, זה שריר שצריל לאמן, היעכולת לדחות סיפוק... אגב, מחקרים מצאו שהחלק הכי מתגמל זה הציפיה למשהו טוב... אודי

30/04/2021 | 10:31 | מאת: סוריקטה

אודי, יפה הדימוי לשריר שצריך לאמן. חשבתי לי - איך עידן הסמרטפונים והאינטרנט והטכנולוגיה קצת חירבו לנו את דחיית הסיפוקים. פתאום קל יותר כל ה'כאן ועכשיו' הזה, ואנחנו לעתים נגררים להיות 'נודניקים', או בשילוב עם זמינות נתוני האשראי - גם צרכני יתר בזבזנים. נתונים מזמיני כניסה לדיכאון יש האומרים. ואם הזכרת, אודי, שעל פי מחקרים החלק המתגמל הוא הציפייה למשהו טוב (שאגב, בקלילות אנחנו הופכים הכל לאיזה סצנריו קטסטפרופאלי ומרעיל) - אז וואו הוא מתפספס. החכמתי. חנה - ראיתי את תגובתך למטה. הייתי מקשיבה למטפלת. שליחת המיילים מחוץ למסגרת יכולה להחוות כסוג של התקפה עליה, על הדמות שכן עוזרת וכן מתייחסת, ועם זאת גם לה יש צרכים משלה. אולי תנסו לבדוק את עניין התלות והמידתיות של התלות. שבוע טוב, סוריקטה

03/05/2021 | 10:06 | מאת: -חנה

תודה יקרה! אוהבת לקרא את מילותייך! הן מיטיבות איתי שבוע טוב(:

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית