תקשורת בין הפגישות...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/04/2021 | 10:38 | מאת: -חנה

הי אודי האם אתה מסכים שמטופלים יצרו איתך במהלך השבוע? יש מצבים שכן? או בכלל לא? אין לי כוח אליה היא ענתה לי על הודעה ששלחתי אליה בצורה שהיתה לי לא נעימה... ושבוע הבא היא לא נמצאת וזה כבר גורם לי לרצות אותה יותר.. ונשמע לי שבכלל לא אכפת לה ממני. אף פעם אין לה זמן חלופי והיא תמיד לא יכולה .. אולי היא בכלל לא רוצה שאבוא אליה.

26/04/2021 | 10:50 | מאת: חטוליטוש

היי חנה מתוקה גם המטפל שלי אינו מסכים שאסמס לו במשך השבוע כשאנחנו לא נפגשים רק אם זה משהו ממש דחוף !! הבנתי זאת ישר מהפגישה הראשונה וכך נוהגת ...זו הדרך שלו וכך צריך לכבד...להבנתי וכן גם אצלי זה נושא כואב כי לפעמים צריכה לומר משהו או יעוץ כל שהו ועדיין צריכה לשמור על המרחק והתנאים שמוכתבים לי... וחושבת שאם הייתי נוהגת אחרת וכן כותבת למטפל על כל דבר שלדעתי אני חייבת לומר לו יתכן וגמני הייתי ניתקלת בתגובה יותר קשוחה או דוחה ..נראה לי. אז ממש מראש נמנעת מהודעות שאינן "חשובות מאוד"כדי להימנע התגובות לא נעימות.. לעומתו בפעם הקודמת היתה לי מטפלת שיכולתי לכתוב לה בכל רגע והיתה עונה בזמנה הפנוי מה שהבינה לנכון וגם..החתה לפעמים נרתעת מכמות הודעות צריך אולי לחשוב על המטפלים/לות כאנשים עסוקים לא רק בצרכים שלנו אלה גם בשאר המטופלים כשאנחנו רוצים לשלוח הודעות שלא נתאכזב מה את אומרת? חטולית

26/04/2021 | 22:31 | מאת: -חנה

הי יקירה. תודה לא ככ במיטבי אבל מתחילה להבין שאני החריגה בצורך שלי הזה. לא ככ יודעת מה לעשות איתו אבל.

הי חנה, ככלל - איני מסכים. הטיפול נעשה בתוך הפגישה ולא ביניהן. אם יש מקרה דופן שמצריך תקשורת - זה בסדר, אבל פניות בין לבין אינן מועילות לטיפול (אלא אם מגדירים זאת מראש בחוזה הטיפולי). אודי

28/04/2021 | 09:01 | מאת: סוריקטה

חטולית, אהבתי את ההתבוננות מתוך מתן כבוד למטפל. אודי - אהבתי את המענה הקונקרטי המפורט. חנה - את לא חריגה. פרידות ונפרדות מעוררות לעתים רגשות תוקפניים עוצמתיים. לכן, אני חושבת שאת 'חייבת' לשלוח הודעות בין הפגישות. ולכן, גם הודעות כאלו והתייחסות ככל שתהיה, כמו גם גם היעדר התייחסות, יכולים להוות מלכוד של כניסה ללופ המפורסם. אולי כדאי להקשיב לרגשות התוקפניים וללמוד להכיר אותם ומקורם כחלק בנו. בפגישות עצמן. מקווה שעבורך, עבורכן, זה גבול מתאים. שלכם, סוריקטה

28/04/2021 | 14:41 | מאת: -חנה

הי יקרה... לא ככ הבנתי את כוונתך בזה שאני חייבת לשלוח הודעות..את חושבת שאני צריכה לשלוח לה? היא לא מסכימה. ואני אכן צריכה. יצא ששאלתי מספר חברות שהולכות לטיפול והן לא שולחות כמובן .. אבל מה אני יכולה לעשות שאני מרגישה שצריכה והיא לא מסכימה?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית