ילד והליך גירושין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/06/2001 | 12:03 | מאת: אדרת

בני בן ארבע וחצי , ילד חכם ומפותח . אנו בעיצומו של הליך גירושין מכאיב כאשר עדיין גרים תחת קורת גג אחת . מה העיתוי בו עלינו לספר לילד על מה שצפוי , האם קרוב למועד בו יעזוב האב את הבית ? או כבר עכשיו שללא ספק חש הילד ושואל שאלות על הריחוק וחוסר התקשורת ביננו ( הוריו ) . בתודה .

13/06/2001 | 13:07 | מאת: רוית ניסן

שלום אדרת. לדעתי אם אתם החלטתם להתגרש, ולפעמים גם לפני - יש לאשר לילד את חושותיו לצד הסברים רלוונטיים. את כותבת כי ילדך חש ואף שואל- וחשוב לענות על שאלותיו, להרגיעו בכך שהמשבר הינו ביניכם- אך אהבתכם אליו נשארת כשהיתה. מילדים לא מתגרשים. אני מניחה כי ההליך המכאיב בו את שרויה קשה עד בלי די, ומתעצם לנוכח שאלותיו של ילדך. אני מקווה כי תצליחו להיפרד מבלי להיסחף למלחמות ומבלי לבלבל בין הורות לזוגיות. מקווה מכל הלב שעזרתי בקצת. רוית.

13/06/2001 | 13:57 | מאת: אביב

היי אדרת ורוית, ואם לא אכפת לך רוית שאני מתערבת ומוסיפה, ילדים בגיל הזה נוטים לחוש אשמה, חושבים שההורים נפרדים בגללם, וחשוב חשוב להדגיש באותה שיחת הסבר שזה לא כך. לאמר לילד שזו לא אשמתו שאבא ואמא מתגרשים ונפרדים, שזה הם שלא מסתדרים לא קשור אליו, ולא לשום דבר שעשה או יעשה. וסליחה שהתערבתי, אביב.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית