טראומה שבגוף........

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/02/2021 | 23:27 | מאת: NOT_FOUND

שלום האם זה נכון שכאשר יש חרדה שחוזרת מספר רב של פעמיים ןהיא מורגשת בגוף, האם זה נכון שלאחר תקופה מסוימת החרדה המופעלת בגוף ,כבר לא מופעלת דרך המוח ( אמיגדלה) אלא מופעלת דרך הגנגליון בסיסי שיש באותו אזור בגוף שהחרדה שם מורגשת?(זאת אומרת המוח לא מזהה את הסכנה ואז לא הוא מפעיל את ההרגשה של החרדה בגוף , אלא הגנגליון הבסיסי שבגוף הוא זה שמפעיל את המנגנון של החרדה.) ואז לכאורה הפועל יוצא מזה שאין אפשרות לרפא את החרדה באמצעות טיפולים פסיכולוגים שונים כגון דמיון מודרך ,היפנוזה,פסיכואנליטי וכד'. אלא אך ורק דרך ההיחשפות לחרדה דרך הטכניקה ב-cbt של חשיפה ומניעת תגובה.

שלום, לא ממש הבנתי את השאלה. בחרדה מטפלים על ידי חשיפה, ולא חשובה כאן הטכניקה. גם בטיפול פסיכואנליטי יש חשיפה לתכנים של חרדה, ויעידו על כך רוב המשתתפים כאן. הבעיה בהפרעת חרדה היא ההימנעות שבאופן פרדוקסלי מעצימה אותה. הפתרון הטיפולי הוא דרך חשיפה מבוקרת, ולא משמ חשובה הטכניקה (בכל אחת מהטכניקות שציינת יש חשיפות). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית