transference

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/06/2001 | 00:10 | מאת: lisa

hi could someone please explain to me about transference and why it happens in therapy and how the hell do i get over dependance in therapy i`m having such a hard time of it

13/06/2001 | 00:42 | מאת: החפרפרת

hey lisa. אני מקוה שאת יכולה לקרוא במחשב עברית. "טרנספרנס" - העברה, הוא תהליך טבעי שמתרחש אצל אדם בטיפול פסיכותרפי. כיון שנוצר קשר הדוק וקרוב עם האדם המטפל, קשר אשר לפעמים הוא משמעותי אף יותר מקשרים עם אשנים אחרים כגון הורה או בן זוג, המטופל "משליך" על המטפל דמויות מעולמו. הוא יכול לכעוס על המטפל שמייצג עבורו את אביו, להתנהג כילד כשהמטפל מייצג עבורו את אימו וכו'. יש גישות שגורסות שתהליך זה הינו חיוני להצלחת הטיפול. בגלל שהמטפל הוא איש מקצוע אשר מודע לדברים, ואינו באמת ההורה שעליו המטופל כועס, למשל, המטפל יוכל להכיל את הכעס הזה, לדבר עליו עם המטופל ולאחר העיבוד הזה מגיעה ההחלמה. המטופל לומד להשלים עם העבר ולהתקדם הלאה. בעניין התלות שהזכרת, יתכן שזו יכולה להיות אחת ממטרות הטיפול שלכם. לא ציינת באיזה שלב בטיפול את נמצאת, אבל בעיקר בשלבים המוקדמים נוצרת תלות במטפל שהופך להיות דמות חשובה ומשמעותית. עם הזמן, ובמיוחד אם הטיפול מוצלח, האדם לומד לפתח כלים שיעזרו לו להתמודד בעצמו ללא צורך במטפל, וזה בדרך כלל השלב שהטיפול מגיע לסיומו. עצתי לך היא לא לחשוב יותר מדי, אף על פי שגם זה חלק מהטיפול וההחלמה, אלא לזרום עם הדברים ולהנות מהם כמו שהם. בהצלחה ולהשתמע!

13/06/2001 | 00:56 | מאת: lisa

Hi thankyou so much for your answer,wow you really know your stuff. I feel so dependant on my therapist that she manages to reduce me to a child in the therapy then it is so hard for me to leave her when our hour is up,the whole day i just want to cry it`s awful,i`m a mother i have responsabilities i can`t carry on with this behavior,maybe i should leave the therapy if it is making my life so difficult, But how will i go on without her it`s so hard to be there yet so hard to leave. //

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית