רומן עם גבר נשוי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/06/2001 | 19:16 | מאת: דורין

שלום הייתי בקשר עם מישהו נשוי כשנה וחצי. אהבתי אותו, נקשרתי אליו, הוא מעולם לא אמר שיעזוב את אשתו וביתו והאמת שגם לא ממש רציתי. העניין הוא שעכשיו זה כבר עושה לי הרבה רע בחיי, וניסיתי בחודשיים האחרונים "להתנתק "בהדרגה ממנו, מה שלא הצליח, כמובן. העניין הוא שהיום אני ממש רוצה שזה יגמר והחלטתי להתנתק לגמרי, לא לענות לשיחות, לא להיפגש, כלום. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי במקביל. האם זו הדרך? האם גם אם יהיו רגעי שבירה, יש עדיין סיכוי להצליח? האם אני חייבת להסתכל על זה כמו גמילה מאלכוהול: "אפילו לא טיפה- לכל החיים"? מה השיטה הכי טובה להתנתקות והתגברות? תודה מראש!

12/06/2001 | 19:47 | מאת: יעל

תגידי את גם אוכלת את השאריות מצלחת של מישהי אחרת? למה גבר נשוי? מה יש להם יותר? כרס ישראלית? ,

12/06/2001 | 20:34 | מאת: רחל

דורין שלום. קורה להרבה אנשים שהם מוצאים את עצמם במערכות יחסים לא מתאימות. לא מתאימות- אני מתכוונת לקרטריון שבעצמך ציינת- עושה לי טוב, עושה אותי מאושרת, תורם לי, מקדם אותי וכו', ולא לשיפוט מוסרי. אני שמחה בשבילך שיכולת לזהות שמערכת היחסים הזו לא טובה לך. אני מקוה שבאמצעות הטיפול תוכלי גם לברר עם עצמך- למה זה קרה לך ועל איזה צורך ענה הגבר הזה או מערכת היחסים הזו בחייך. בהצלחה.

13/06/2001 | 18:32 | מאת: דורין

את מקסימה, תודה על העידוד.

13/06/2001 | 00:00 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אני מסייע בשבועות האחרונים למי שנמצאת במצבך, והגעתי לדימוי ממש זהה, בעניין הגמילה, ככשיקפתי את דבריה ואחר כך נתתי את הביטוי כאינטרפרטציה משלי, על ההתלבטויות שלה לגבי ניתוק הקשר. יש בביטוי הזה הרבה עוצמה, כי מדובר בשבירת זיקה חזקה, כמו שקורה בקשר שבין האדם לבקבוקו. יש בביטוי הזה הרבה חולשה, כי כידוע, רוב הגמילות אינן עניין של משהו חד פעמי שמחזיק מעמד לעד. וההבהרה הזו, לגבי המשמעות הדואלית שיש בביטוי "גמילה", מופנית גם אליך. חפשי מנגנון אחר, אם בכוונתך להתנתק. אהבה חדשה למשל. כל ההתחלות קשות, אבל לפעמים, התחלה גוררת הצלחה. כל טוב, ודרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

13/06/2001 | 18:30 | מאת: דורין

תודה מעומק ליבי על תשובתך. הלוואי שאהבה חדשה תהיה הדרך לצאת "משם". אבל אהבה לא מחפשים, אתה יודע, אהבה מוצאים, והמפה שלי כרגע קצת מלוכלכת ומטושטשת, אז אני די הולכת לאיבוד, אבל מי יודע, אולי האהבה מחכה לי מעבר לפינה... תודה, אתם (הפסיכולוגים) עושים מלאכת קודש.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית