התעלמות שחוזרת על עצמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/12/2020 | 19:16 | מאת: גדעון12

בתקשורת שלי עם מישהי, ישנה התעלמות מדברים שמאוד חשובים לי בעיקר בהקשרים רגשיים שאני מבקש להביע והצד השני מתעלם. גם כשאני כותב או אומר במפורש שההתעלמות מכאיבה לי, אני לא מקבל הקשבה. וזה דפוס שחוזר על עצמו. האם ההתעלמות הזו ניתנת לפירוש כאלימות?

שלום גדעון, למה אתה מפרש זאת דווקא כאלימות? נשמע יותר כמו חוסר רצון או חוסר רגישות. אודי

01/01/2021 | 20:21 | מאת: גדעון12

היא אומרת לי שאני צודק ושהיא תשנה התנהגות וזה חוזר על עצמו. לפעמים התחושה שאני מקבל ממנה היא לעג וצחוק על חשבוני. אבל זה מגיע למצב שאני סובל מזה ואני מסביר לה שזה גורם לי למצוקה נפשית, כלומר ההתעלמות המכוונת. כאן אני חש כבר שזה לא חוסר רגישות אלא אכזריות. ולכן אני חושב שאולי זאת אלימות.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית