הילדים לא רוציםלישון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/06/2001 | 22:48 | מאת: נועה

שלום רב הילדים שלי, בת 10 ובן 8 . האם מישהוא כאן יכול להסביר לי איך יתכן שאחרי יום של פעילות,לונה פארק, טרמפולינות טיולים רגליים וכו' הם הולכים לישון כמעט ב12 בלילה? מאיפה יש להם כח ? בתודה מיואשת...

11/06/2001 | 23:02 | מאת: adi

נועה שלום, כדאי שתספרי ותתני מעט תמונה על הילדים שלך: איך הם בלימודים? מקובלים בחברה? איך מערכת היחסים ביניהם? איך הקימה שלהם בבוקר? איך מערכת היחסים שלכם איתם? חוץ מזה, עוד מעט יש חופש ואז כדאי לתת להם קצת לפרוק עול. עדי

12/06/2001 | 06:21 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, כללית, זה די טבעי שיש להם יותר מרץ ממך, ולא חשוב הגיל שלך... אבל לענייננו: אם הם אינם ישנים במהלך היום, אז הרגל של שעת השכבה בשעות 21-22 הוא בהחלט משימה הורית שסביר כי עליכם לדעת לעשותה, ושסביר כי תירכש ע"י הילדים, אם תנקטו בצעדי הרכשה (למידה של הדבר על ידם). תתחילו בכם: תפרקו ותחלקו את עניין ההשכבה להרבה חלקים ופרטי פרטים, כמו: סיפור, סידור משחקים, בדיקת ילקוט, הכנת הרחצה, רחצה, וכו' - והכל בצמידות לשעון, נניח החל מ 20.00 והלאה. תתנו לכל תת-חלק כזה את תשומת לבכם, מעט חיזוקים על הצלחה, וכו'. תתקדמו כל כמה ימים בכיוון של הרחבת אותם פרטי-פרטים, עד למכלול של "שכיבה רגועה במיטה". כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית