שאלה למומחים בקשר לקב"ן בצבא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/06/2001 | 21:22 | מאת: חייל

יש לי בעיה, אפשר להגדיר אותה נפשית או חברתית, בכל מקרה, הגעתי להחלטה שאני חייב עזרה, אבל לפסיכולוג פרטי אין לי ממש כסף לפנות (כי אני חייל...), ואני חושש לפנות לקב"ן בצבא, כי אני מפחד שזה יוכל להזיק לי, ואף לגרום לכך שיוציאו אותי מהצבא, וכל זה יהיה במקום לעזור לי בבעיה. יש לציין שאני לא חושב שהבעיה כזאת חמורה, אבל בכל זאת אני די חושש. השאלה שלי היא לרופאים המשתתפים בפורום זה, ואולי חלקם גם עושים מילואים בצבא בתפקיד זה, האם אני יכול להיות שקט וכן לפנות לעזרה דרך הצבא? תודה מראש למשיבים להודעה.

11/06/2001 | 22:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

חייל שלום התשובה אינה חד משמעית. בעיקרון בהחלט תוכל לקבל תמיכה נפשית בצבא מבלי שזה יפגע בפרופיל הצבאי שלך. עם זאת, אי אפשר להבטיח זאת כיוון שאם איש המקצוע יתרשם שבעייתך פוגעת בתפקודך הצה"לי יהיה עליו להתייחס גם למרכיב הפרופיל. אני מציע שתתקשר למרפאת בריאות הנפש הצבאית, למשל בתל-השומר, ונסה לברר איתם בעילום שם האם הם מוכנים לפגוש אותך והסבר את הבעיה. אולי תקבל תשובה הולמת. בכל מקרה, במידה ואתה זקוק לעזרה פסיכולוגית חשוב שתקבל אותה בדרך כלשהי. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

11/06/2001 | 23:08 | מאת: שרה

חייל יקר, אומנם אני לא מומחית אבל, אני הלכתי לפסיכולוג בצבאושום דבר לא קרה מזיק. הוא מחוייב לשמור על סודיות רפואית אלא אם כן אתה מודיעה לו שאתה עומד או רוצה להתאבד. הבעיה היחידה בה נתקלתי היא שגם כאן יש שרשרת של ביוקרטיה. הקצין\קצינה שלך צריכים לקבוע את התור הראשון לקב"ן ומוסיפים חו"ד על מצבך בצבא. חוץ מזה ממתינים בחדר המתנה עם עוד אנשים. אם אתה מרגיש שאתה צריך ללכת לקב"ן, תלך. אם יש עוד שאלות, בכייף. שרה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית