בירור לגבי הכרה בתואר שני פסיכולוגיה והתמחות בהולנד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/11/2020 | 00:05 | מאת: eladin

שלום. אני מתכנן ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה בארץ ולאחר מכן ללמוד בהולנד תואר שני ולעשות התמחות שם ובסופו של דבר להיות פסיכולוג קליני בהולנד, להשתקע שם ולעבוד במערכת הציבורית . (יש לי דרכון אירופאי). הבעיה שאני מנסה לברר מה קורה שאני חוזר לארץ ? כי מן הסתם אני ארצה שיכירו לי בהסמכה ושאוכל לעבוד כפסיכולוג קליני. אז שמעתי כל מיני שמועות שיש וועדה של משרד הבריאות שמתכנסת פעם בתקופה וכל פעם מכירה במשהו אחר ולמי שלומד בחו"ל תואר שני בפסיכולוגיה הוא נדרש להשלים קורסים כדי שיכירו בתואר השני וגם לעשות התמחות מחדש. אז האם זה נכון? איך זה מתנהל ? כמה זמן לוקח לעשות את ההשלמות הללו ואיזה השלמות? כדי שאני אדע כמה זמן אצטרך להשקיע בזה כדי שיכירו לי בארץ.. אשמח למידע בנושא. מצד אחד אני מבין את הקטע של ההשלמות של מספר קורסים, אבל לעשות התמחות מחדש של 4 שנים בארץ..ביחד עם 8 שנים של מסלול שכבר נעשה זה יוצא 12 שנה.. וזה נשמע לי מוזר. מצד שני אני מבין שהנהלים שונים בן חו"ל לישראל וכנראה זו הסיבה שצריך לעשות התמחות מחדש.. מצד שלישי לא נשמע לי הגיוני נגיד וכבר יש הסמכה מהולנד להיות פסיכולוג קליני מומחה ואני עובר נניח לבלגיה, אז בכל מקום שאני עובר אני אצטרך לעשות התמחות מחדש? לא נשמע לי סביר. תודה על העזרה.

שלום לך, הבנת חצי נכון... יש וועדה להכרה בלימודים מחו"ל במשרד הבריאות, שתפקידה לבחון את הסילבוס וההכשרה ולקבוע את שווה הערך לארץ. רמת ההכשרה בארץ היא גבוהה ולעתים קרובות אכן נדרשות השלמות (למשל, פרקטיקום). מה שלא מדוייק זה שזה משתנה כל הזמן - התקנות קבועות ולא ידוע לי שהן משתנות חדשות לבקרים. הכנס לאתר משרד הבריאות וראה מה נדרש מהלומדים בחו"ל, כך תדע להיערך. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית