עצומת רופאים נגד ניסויים בבע"ח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/06/2001 | 09:03 | מאת: קרן

http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&id=71894&path=22 Doctors who want to sign If you are a medical doctor, or if you know one that would like to see the doctor's petition and sign it, Please contact : [email protected]

11/06/2001 | 09:10 | מאת: Jacki

רעיון מעולה! אני בעד! אני חושבת שהרופאים צריכים לחתום! אבל מי אני שתחליט....? יום טוב.

11/06/2001 | 15:50 | מאת: יעל

כן, לך תחתום, ואחר כך כשתקבל כדור נגד כאב ראש, שלא תתפלא אם תקבל קדחת...... או אולקוס, או השד יודע מה. היחידים שיחתמו הם אולי שרלטנים, שקוראים לעצמם מרפאים.

11/06/2001 | 15:48 | מאת: יעל

אז על מי יעשו את הניסויים? על בני אדם? ואיך נדע מה טוב למה? חסר לנו בעיות עם בני אדם, שאנחנו צריכים לדאוג לבעלי החיים? בסוף מהרחמנות המזויפת שלכם, ימותו אנשים מחוסר תרופות, מחוסר ידע, מחוסר מיומנות אתת חוצפנית , למה את פונה מעל גבי הפורום הזה?

11/06/2001 | 17:23 | מאת: Jacki

היי יעל, את נשמעת עצבנית. קראתי מה שכתבת, יש דברים שאני מסכימה איתך בהם ויש שלא. אני חושבת שקרן לא הייתה תריכה לפרסם את זה בפורום הזה, כי אני מתארת לעצמי שישנם פה אנשים שמשתמשים בכדורים שנוסו. וזה קצ לא במקום. ואני לא מסכימה שיבוצעו ניסויים בבע"ח....אני אומר לך ת'אמת, בעניין הניסויים למען הרפואה, אני עדיין לא גיבשתי דעה. אבל יש פה נקודה מסויימת, יש הבדל אם הוציאו לשוק אקמול לבין זה שכל הזמן רוצים לפתח ולפתח ולפתח בשביל ההכנסה של הרופאים....בשביל מה צריך דקסמול, דקסמול קיד, דקסמול אמוק, וכל החרא הזה. הם לא עוזרים יותר. אמרת לי שכשאני אקח כדורים זה יהיה אחרת. אז אני ל-א לוקחת כדורים. גם לאכשכואב לי הראש וגם לאכשאני חולה. אני לא מתכוונת לקחת כדורים שנוסו. ומה עם חומרי ניקוי? קוסמטיקה? למה ארנבת צריכה לסבול אקונומיקה בעיניים עד שהיא מתעוורת? ולמה כל צריכים להתבצע ניסויים על מנת לדעת מה ההשפעה של בושם מסוים על העור? הרי זה בולשיט! בזה אני לא תומכת. זה נכון שהמון דברים התגלו והתפתחו במדע ע"י ניסויים בבע"ח, אבל יש ה-מ-ו-ן ניסויים שהם ב-ה-ח-ל-ט מ-י-ו-ת-ר-י-ם ! ואני יודעת על זה שגם תרופות למחלת הסרטן נמצאו ע"ע כך. אבל יש חלופות. לפעמים זה לא מוצדק!

13/06/2001 | 11:00 | מאת: טלי וינברגר

קרן, ג'קי ויעל, תמיד יש קו אמצע. אין צורך, לדעתי, בהחלטה גורפת של איסור ניסויים בבע"ח. ניתן להוציא תקנות חמורות לגבי מתי ניתן ומתי לא ניתן לעשות ניסויים כאלו. אני רואה בצורך לבחון תרופות חדשות על בע"ח, כצורך חיוני. יחד עם זאת אינני מסכימה לניסויים שונים על בע"ח לבדיקת חומרים של קוסמטיקה, ניקיון ועוד. לכן אני חושבת שצריכים לשבת יחד אנשים ממגוון תחומים, לבדוק מה ניתן לעשות בלי להשתמש בבע"ח, ואיזה תחומים חיוניים עדיין זקוקים לניסויים אלו. ואז ניתן יהיה לנסח אמנה כוללת ומקיפה, שאנשי מקצוע רבים, בוודאי יוכלו לחתום עליה, ולנהוג על פיה. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית