איחולי שנה טובה לפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/09/2020 | 20:28 | מאת: NOT_FOUND

שלום לכולם אני יחסית "חדשה" בטיפול פסיכולוגי - כארבעה חודשים לערך. היום הייתי בפגישה ונוספת תתקיים ביום שלישי הבא , נפרדתי מהפסיכולוג בתודה ולהת' ולא איחלתי לו שנה טובה (מבלי לשים לב לכך) וגם הוא נפרד לשלום ללא איחולי שנה טובה. אני מרגישה קצת לא נוח עם זה מטעמים של נימוס בסיסי , אשמח להמלצות מהפורום "ומהוותיקים" , האם נהוג לטלפן או לשלוח הודעת וואטסאפ לפסיכולוג עם ברכת שנה טובה (שגרתית) , מבלי שהוא יפרש זאת כדבר שחודר לפרטיות וחייו האישיים , או שיפרש זאת באופן מרחיק לכת שזאת לא כוונתי . כפי שהבנתי מהפורום הזה הפסיכולוגים מאוד "חרדים" לפרטיותם לחייהם האישיים מפני המטופלים. תודה ..

16/09/2020 | 19:47 | מאת: מכל

היי.... לא יודעת מאיפה הבנת שהפסיכולוגים חרדים לפרטיותם. נכון שהם לא משתפים הרעיון הוא שהמטופל ישתף. הוא לא הנושא ;) בכל מקרה זה תלוי ביחסים. כרגע רק התחלתם אבל למה לא לשלוח הודעת ווטסאפ ולכתוב שלא אחלת שנה טובה ולכתוב שנה טובה? אצלי היחסי ווטסאפ פתוחים. כלומר אין לה בעיה שאשלח לפעמים. תלוי מה כמובן. שנה טובה זו לא פגיעה בפרטיות. להפך מראה על אנושיות וקרבה. שנה טובה והמון הצלחה.

16/09/2020 | 21:42 | מאת: חטוליתוש

היי לא מוצאת שום פסול בשליחת הודעה קורקטית של שנה טובה שתהיה לך שנה טובה חטולית

17/09/2020 | 07:23 | מאת: סוריקטה

הי, תשובה חריגה של סוריקטה, כתמיד - הייתי משאירה את הדיבור על נושא זה בדיוק - לפגישה. גם האזכור של תחושת הפספוס, או האכזבה. הציפייה שתיווצר, ההרגשה שנזנחת (אולי היא מתחבאת שם), האחריות שאת מנסה לקחת על עצמך וכד'. מאמינה שיש כאן יותר מנימוס. לפחות במה שקשור לטיפולים אני מתרשמת שזה די כך. אולי אולי יש אפשרות שזה אישיו של סיבוב מסוכן. מבלי להכיר את איש המקצוע, או אותך, או הקשר בינכם, שהוא גם טרי. הייתי מתאזרת בסבלנות. אתם תיפגשו (באמיתי או בזום) ויחסית בעוד זמן קצר. וזה יהיה שם. סוף שבוע, ויש איזה חג רשמי שאומרים שיהיה שם, סוריקטה

שלום לך, אפשר לכתוב שנה טובה בווטסאפ, ולדבר על זה בפגישה, ואפשר גם פשוט לדבר על זה בפגישה... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית