ילד מקריח בדכאון עמוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/06/2001 | 15:07 | מאת: ראומה

מה עושים עם ילד בן 22 שנמצא בדיכאון עמוק מכיון שהוא מתחיל להקריח ? הוא לא יוצא מהבית, חוטף קריזות על כולם ואני לא יודעת מה לעשות. לדעתי הוא לא מקריח, אבל הוא לא מאמין לי . אנא עזרו לי ...

10/06/2001 | 15:17 | מאת: dugi

תשלחי להיסתובב ברחוב שיראה כמה אנשים צעירים בגילו מסתובבים גלוחי ראש ושישאל אותם למה הם מגלחים הוא יראה שרובם כי הם התקרחו בגיל צעיר מאוד אפילו דידי הררי קרח אז מה הוא לא מצליח בחיים ניתן לעשות השתלה אבל תאמיני לי שהסכין הוא הפיתרון הסקסי ביותר הוא לא יודע כמה בחורות אוהבות קרחת. בהצלחה

10/06/2001 | 15:53 | מאת: ראומה

הראיתי לו את התשובה, והוא לא מוכן לחשוב אפילו בכיוון של לגלח את הראש !!! הוא כל הזמן מסתכל על תמונות שהיה ילד ואז היה לו מלא שיער. אני פשוט חסרת אונים, מה עושים איתו ???

10/06/2001 | 21:36 | מאת: לראומה

ההתקרחות יכולה להיות סתם תירוץ. אם הוא בדכאון ונמנע מלצאת מהבית- יכול להיות שהוא זקוק לעזרה מקצועית. בשלב ראשון כדאי לפנות לרופא המשפחה, ולשקול פניה לפסיכיאטר. הטיפול הכי יעיל לדכאון הוא תרופתי- הכי מהר והכי עוזר.

11/06/2001 | 15:52 | מאת: יעל

תופרים לו פאב אצל אורי גרוס, או לחילופין שולחים אותו לעשות השתלת שיער, מה הבעיה?

11/06/2001 | 15:52 | מאת: יעל

תופרים לו פאה אצל אורי גרוס, או לחילופין שולחים אותו לעשות השתלת שיער, מה הבעיה?

13/06/2001 | 11:14 | מאת: טלי וינברגר

ראומה שלום רב, את מתארת מצב לא קל של אותו בחור. ההתקרחות מהווה חלק מפגיעה בדימוי הגוף ומן הסתם חלק מהדימוי העצמי. ההסברים שלך שאת לא רואה את ההתקרחות לא משפיעים עליו, כי ככל הנראה זה לא באמת מדובר רק בחסרונן של השערות עצמן, אלא גם בחסרונו של דימוי עצמי מפותח ויציב. בחור בן 22, סביר שיהיה חרד לגופו ולמראהו. זה הגיל בו מתחילות להיווצר מערכות יחסים עם בנות המין השני, ודימוי הגוף הולך ומתחדד. לדעתי כדאי לבחור לגשת לטיפול אצל פסיכותרפיסט. אמנם המטפל לא יוכל להחזיר לו את השערות שאבדו, אבל הוא יוכל לסייע לו לבנות דימוי עצמי סביר ויציב יותר, ולקבל בעצמו את החלקים גם הפחות טובים/יפים וכו'. במקביל כמובן, ניתן לפנות לרופא המשפחה ולבדוק האם אין בעיה רפואית כלשהי הגורמת להתקרחות (הורמונים וכו'), ואיזה טיפול ניתן לקבל (ישנם כדורים שונים, משחות כמו מינוקסי ועוד). בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית