הקשר הטיפולי שלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/06/2001 | 20:13 | מאת: אורית ארנון

לפני כחודש וחצי התחלתי טיפול אצל עובדת סוציאלית קלינית באופן פרטי. נפגשנו בינתיים 5 פגישות ואני מאד לא מרוצה מהקשר הטיפולי. הרושם שנוצר אצלי הוא שהיא מאד מקצועית אך כבר עייפה וכי הבעיות שלי לא מעניינות אותה. בנוסף לזה גיליתי שהיא עובדת גם דרך קופת החולים שלי אך לא הודיעה לי על כך ולקחה אותי באופן פרטי. הרגשתי מרומה. מצד אחד אני מרגישה שאין לי כוח להתחיל טיפול מחדש אבל מהצד השני אני לא מרגישה שיש בסיס של אמון בקשר הזה. אני מרגישה שמשהו חסר ולא בדיוק יודעת על מה להצביע. מה דעתכם?

09/06/2001 | 20:23 | מאת: painless

כל קשר בין שני אנשים הוא מורכב על אחת כמה וכמה קשר שבבסיסו חוסר איזון " מעמדי" כמו זה שבין מטפל ומטופל, הבסיס לטיפול יעיל הוא , לעניות דעתי כמובן, טיב הקשר שנוצר בינך לבין המטפל\ת. באם את חשה כי הקשר בינכן אינו מושתת על אמון ורצון אמיתי לעזור לך , כלומר " לא רק בשביל הכסף" עיזבי אותה. אני גררתי טיפול כזה שנתיים שאומנם איפשרו למטפלת לצאת לכמה חופשות ולהרחיב את ארסנל מכשיר החשמל בביתה אך לי לא תרמו דבר ואף יתכן שגרעו מיכולתי ליצור שוב יחס של אמון אם מטפלים\ת עתידיים

10/06/2001 | 02:50 | מאת: ליאת

לאורית אני מציעה לך בחום רב לנתק את הקשר אין טעם להמשיך משהו שלא עושה לך טוב תמצאי כוחות , תתגברי ותמצאי מטפלת חדשה אל תפלי לייאוש תראי שזה ישתלם לך שום דבר לא שווה את השקט הנפשי שלך גם אני מתמודדת עם מצבים דומים ואני משתדלת לא לוותר לעצמי ואני עוצרת בזמן מצבים שלא טובים לי אחרת חבל על הזמן תראי ותגלי שאת רק חושבת שאין לך כוח עמוק בפנים הוא חבוי זה רק החשיבה שלך שמטעה אותך ברגע שתלכי ותתחילי לחפש תמצאי גם כוחות חדשים מקווה בשבילך שתמצאי מטפלת טובה האמת גם אני מחפשת התחלתי טיפול הייתי רק שיחה אחת ולא הספקתי להחליט אם זה טוב לי אבל אני מתכוונת לבדוק ואם זה לא יילך נחליף בשביל בריאותנו הפנימית שום דבר לא שווה את זה ליאת

10/06/2001 | 07:12 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, חלק מהחוסן הוא גם היכולת לדבר על דברים שאינם כה נעימים. מכתבך מנוסח מצויין; שיקולייך, לכאן ולכאן - מאד מעוררים להתיחסות ולתגובה. בקיצור: לדעתי יש לך את כל הכח והיכולת שנדרשים, כדי להעלות את העניין מול המטפלת שלך. אז קדימה... דרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית