הומוסקסואל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/03/2000 | 17:17 | מאת: a

האם ההומוסקסואליות זהו דבר מולד, גנטי או שניתן לטפל בתופעה? תודה!

22/03/2000 | 00:28 | מאת: אמיר זהר

ל A שלום רב עדיין המחקרים לא קבעו מסקנה נחרצת האם הומוסקסואליות הוא דבר מולד או נירכש. ניראה לי שהתופעה נוצרה משני הגורמים יחד. הפסיכולוגיה המודרנית מטפלת בתופעה רק אם היא מפריעה לאדם פוגעת ברווחתו הנפשית . למשל הומוסקסואל שמגלה שלמות עם זהותו המינית ולא חש רגשות קשים של חוסר ביטחון או מוזרות יאובחן כנורמלי לחלוטין. הומוסקסואל שרווחתו הנפשית תיפגע יכול להיעזר בטיפול פסיכולוגי בו יעלו הנושאים של הזהות המינית והמטפל יעזור לו לקבל יותר את נטייותיו ולחוש פחות מצוקה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית