שאלה של תם..או טמטום..אודי וכולן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/03/2020 | 09:57 | מאת: חטוליתוש

הייתי אצל רופא גניקולוג לביצוע בדיקת פאפ.. היה לי מאוד קשה להגיע לבדיקה הזו..מהסיבות הברורות ...!! הבנתי שחייבת לעבור את הבדיקה שהיא רק המשך לשאר הבדיקות שיועדו..ולהן נוספו עוד הרופא הזה חדש לי וגם דרך התנהולותו..וגם דרך צורת הדיבור שלו " אתן הנשים הכי חשובות להמשך הקיום שלנו " ושולח חיוך כאלו..לא הבנתי.. תכנסי אלי בכל עת שתחפצי אני כאן עבורך תמיד..ושולח קריצה מחוייכת..גם בלי תור..ושוב קורץ.. הרגשתי כאלו מנסה למצוא חן בעיני..היה חסר רק שגם יתן חיבוק לחיזוק בגלל שבדיקה היה לי מאוד קשה. .. יצאתי מבולבלת..מעולם שום רופא גניקולוג לא התיחס אלי בכזו " חביבות "היו עוד דברים שאמר ולא זוכרת..רק כן זוכרת שגרם לי להמון מבוכה. אולי ניסה לשבור את "הקרח " בגלל שזו פעם ראשונה ...??? לא חושבת שניסה משהו אחר אך בכל זאת נשארתי מבולבלת שונאת את הבדיקות האלה ובהמשך יהיו עוד..ועוד יותר לא נעימות !!! למה אני מבולבלת ?? הרי לא קרה שם כלום ?? חטולית

12/03/2020 | 13:46 | מאת: סוריקטה

הי חטולית, תראי למטה. בדיוק הזכרתי בדיקה אצל גניקולוג. כפי שאני מכירה - את רשאית לבקש ואף לדרוש (והרופא מחויב להציע לך) נוכחות של אחות במהלך הביקור והבדיקה שלך אצלו (או אצלה, אם זו רופאה). זו יכולה להיות דרך להגן על עצמך. ואם החוויה הבינאישית מאד לא נעימה - הייתי מציעה להחליף רופא. גם אני הייתי אצל אחד (פשוט נחווה בעיניי כנרגן ולא נעים) שלא חזרתי אליו. בינתיים, סוריקטה

12/03/2020 | 18:58 | מאת: חטוליתוש

האמת שיצאתי מבולבלת ולא הבנתי מדוע .... יכול להיות שאת צודקת רק שאין אצלו אחות מלווה בבדיקות.. אולי סתם סערה בכוס מים ... למען האמת כבר שנים רבות שלא ביקרתי אצל גניקולוג ..אולי גם זה עשה משו לא נעים..לא יודעת.. תודה לך מתוקה חטולית

12/03/2020 | 22:43 | מאת: מכל

מוכר.... אני אף פעם לא הלכתי לרופא אלא לרופאת נשים!! לא הסכמתי גבר. אולי כדאי לבקש רופאה? ובאמת מלווה זה רעיון טוב. בריאות..

הי חטולית, קודם כל - חשוב שהלכת לבדיקה, למרות הקושי המובן. שנית, אפשר אכן לנצל את הזכות לנוכחות אדם נוסף, כדי להגביר את תחושת הבטחון שלך. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית