בחירות - האם יש לנו זכות לבחור?!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/03/2020 | 08:51 | מאת: יקי

בחירות- היא אפשרות להחליט בצורה אובייקטיבית בין שני צדדים, בחירות-היא לתת אפשרות לעצמך איזה מסלול אתה רוצה לצעוד... בחירות- זה זהות והשתייכות לאיזה מן החלקים הפנמים שלך.. אבל באמת למי מאיתנו יש אפשרות לבחור איך החיים יראו? על איזה מסלול מחר הוא יצעד? והאם יש למישהוא שליטה על הומיית החיים שלו?! איזה חיים היו לו בילדותו? למשהוא יש שליטה בפוסט טראומות שלו? אז איפה הבחירה ?! אולי הבחירה היא להחליט לא לבחור . לקבל את החיים ולא לנסות לשנות להתחבר ולא להלחם לאוהב ולא לשנוא לקבל ולא לדחות כן זה כבר הרבה יותר הגיוני ואולי יותר קל.. בוקר טוב ולא לשכוח לבחור..

02/03/2020 | 15:03 | מאת: סוריקטה

הי יקי, האסוציאציות המיידיות שלי למקרא הודעתך - - הבחירה היא לאו דווקא בין שני צדדים. ייתכנו כמה. ולא תמיד אנחנו באו או (כשאחד בא על חשבון השני), אלא לעתים גם וגם באיזונים משתנים. לעתים ייתכן ויתור מסוים, נניח כאשר יש סתירה מציאותית בינהם. בהיעדר הבחירה אתה שומר לך את כל האפשרויות במחשבה והן מתקיימות בכפיפה אחת. בראש. גם הסותרות. יצאת כל יכול בכאילו. אבל אז בפועל, ייתכן שנתקעת, או החמרת מצב. - כנראה שישנן בחירות מושכלות יותר, מתוך ניסיון. תמיד צריך לקחת בחשבון את אפשרות אי ההצלחה, או הצלחה חלקית. ועם זאת לא כישלון אישי טוטאלי. - נזכרתי בסיפור המפורסם של ס. יזהר - השבוי. הבחירה לא לבחור, כלומר לא לשחרר את השבוי גם היא, בסופו של דבר, נחשבת כבחירה. - וגם במשפט הכה מפורסם - 'הכל צפוי והרשות נתונה'. - וגם בתפילת השלווה המפורסמת - "אלי, תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם, האומץ לשנות את אשר ביכולתי, והתבונה להבחין בין השניים". חלקיות, משמעות. קשקשתי. סוריקטה

הי יקי, בהחלט אפשר וחושב לבחור, גם אם בשביל ההרגשה של חופש בחירה (הרגשה חשובה). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית