אולי עשיתי טעות........

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/03/2020 | 17:40 | מאת: בריה

יצאתי מאוד פגועה מהמפגש האחרון שלנו, ואמרתי לו שאני לא רוצה להיפגש השבוע עכשיו אני מאוד מפחדת שאתחרט על זה ואיך אני אעבור את השבועיים האלו ומצד שני יש בזה גם תחושה טובה, שאני קצת בשליטה ולא מרצה. ושאולי באיזשהו מקום אני אחסר לו אבל מפחדת שאני גיבורה עכשיו ועוד כמה ימים אתחרט וכבר לא תהיה לי דרך חזרה ממה שהחלטתי מקווה שיהיה בסדר... יש פחד

02/03/2020 | 15:50 | מאת: סוריקטה

הי בריה, יש לך אפשרות לבדוק אם השעה שמורה לך. האם תוכלי לנסות לבדוק? ולבדוק כבר עכשיו מבלי לדחות? התשובה יכולה להיות חיובית, יכולה גם להיות שלילית ומאכזבת, (בתפיסת 'שלא אכפת לו שמייד נתן למישהו אחר לתפוס את המקום שלך'). אם תאזרי אומץ לברר, לפחות כך תדעי קורה (הפרשנות של תפיסת מקום של מישהו אחר על חשבונך אינה בהכרח נכונה, אפילו לרוב אינה נכונה). בכל אופן, אם תבדקי ממש - לא תהיינה אלה רק מחשבות בראש. ומה קורה בעניין התשלום במקרה כזה? מה החוזה בינכם? נראה לי שהיית רוצה לבדוק אם יש לך מקום אצל המטפל בלב/ בראש. לא בהכרח חייבים להיעדר כדי ליצור את התחושה. אולי נכון יותר כן להגיע ולדבר את הפנטזיה שלך שאם לא תגיעי הוא ירגיש בחסרונך. וכן לספר על הכעס שלך והכאב מהפגישה שעברה. סוריקטה

הי בריה, אני לא בעד אקטינג אאוט וביטולי פגישות. על מה שעולה בטיפול צריך לדבר. זה כלי העבודה. הדיבור והרגשות (גם הקשים). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית