שואל עבור חבר - נטיה מינית חריגה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/12/2019 | 14:52 | מאת: Yaniv

שלום, חבר קרוב התוודה בפניי שהוא נמשך לילדים. כיום הוא בן 27, והוא יודע להעיד על עצמו שיש לו את המשיכה הזו מגיל 16. הוא עומד על כך שלעולם לא פגע ולא יפגע בילד, ויש בו את היכולת לא לבצע שום מעשה בנידון. הוא טוען שזה לא מתסכל אותו עד כדי כך שהוא "חייב לעשות משהו". כלומר, נשלט. כיום הוא מעוניין להתחיל טיפול אצל איש מקצוע, ועולה בו החשש שהמטפל ידווח עליו ובכלל יפגע בו, או לחילופין שתהיה פגיעה בשלמות הגוף ע"י סירוס כימי שהוא לא צריך וכיו"ב. 1. האם פדופיל יכול לקבל טיפול היום במדינת ישראל מבלי שהמטפל יהיה מחויב לדווח עליו? (וכל זאת בהינתן שהוא לא פוגע ולא מתכוון לפגוע). ואם לא, איך אנחנו כחברה מתוקנת מצפים מפדופילים לפנות לטיפול? 2. האם פדופיל יכול למצוא אהבה שהיא לא עם קטין? 3. האם המשיכה הזו היא ברת שינוי? תודה

שלום יניב, חברך זקוק לטיפול, ודכאי מאוד שיעשה זאת. לא ידוע לי שמסרסים כימית מי שרק מתמודד עם דחף, אבל לא ממש זאת. כן ידוע לי על טיפולים מוצלחים (כשיש מודעות ומוטיבציה לכך. כשזה לא כך - החוק מתערב). לעתים ניתן לעמוד על מקורות הפסרווסיה ולטפל בכך. אבל גם אם המשיכה נשארת - הרי ששאלת המימוש שלה היא היא ברת שינוי. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית