תובנות.... התקדמות???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/12/2019 | 11:44 | מאת: ינשוף

ההרדמות בטיפול בא לשמור על הנפש שלי.. בעבר בטיפול החלקים היו מספרים והייתי מרגישה נפרדת מהם- שמה שמספרים זה סיפור שלהם ולא שלי היום אני מבינה שהם אני. ואז הקושי להקשיב להם...ההרדמות בטיפול מאפשר לי לא להקשיב כי אני יודעת שפעם הבא שיספרו אדע שהם מספרים את הסיפור שלי. כרגע אני לא מרגישה מסוגלת לשמוע ולהקשיב להם. המטפלת אומרת שזה בסדר. היא אומרת שהיא גאה בי ושאני אמיצה ושיש לי הרבה כוחות...

12/12/2019 | 17:47 | מאת: סוריקטה

וואו ינשוף, אלו מילים נפלאות שמעת מהמטפלת. מרגש. ההירדמות היא, לדעתי, תגובה הגנתית שהיא תוצאה של חרדה גדולה. איזה מנגנונים יש למוח לכבות את עצמו וכביכול לאבד את ההכרה... יישר כוח על ההתמדה! סופשבוע נעים, סוריקטה

הי ינשוף, זה בהחלט בסדר. בבוא הזמן אפשר יהיה להקשיב באופן מחובר יותר. ואכן, זה אמיץ. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית