טיפול בגמגום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/06/2001 | 21:35 | מאת: גילה

יש לי ילד בן 4 כמעט- מגמגם. רציתי לדעת באילו מקרים מומלץ שילד מגמגם יטופל ע"י פסיכולוג ולא ע"י קלינאי תקשורת, או מתי מומלץ לשלב בין שני הטיפולים?

06/06/2001 | 22:35 | מאת: רוית ניסן

לגילה שלום רב. השילוב בין שני הטיפולים הינו השילוב האידיאלי. לדעתי הספיכולוג יבקש איבחון של קלינאית תקשורת בכדי לשלול סיבות אורגניות לגימגום. זה בהנחה כי העיה הינה רק בדיבור וכל שאר התחומים בסדר: החברתי, ההתנהגותי, וכד'. ניתן לעשות זאת דרך קופות החולים או באופן פרטי. כדאי בהקדם- כי אולי הגמגום משפיע על הדימוי העצמי והבטחון של בנך ביחסיו עם העולם. אם תרצי הכוונה נוספת- כתבי ואנסה לעזור. בברכה. רוית.

07/06/2001 | 16:25 | מאת: יעל

גילה כתב/ה: > > יש לי ילד בן 4 כמעט- מגמגם. רציתי לדעת באילו מקרים מומלץ שילד > מגמגם יטופל ע"י פסיכולוג ולא ע"י קלינאי תקשורת, או מתי מומלץ > לשלב בין שני הטיפולים?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית