לאודי וינשוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/10/2019 | 11:07 | מאת: אביב 22

אודי כתבת שהדיסוציאציה גובה מחיר גדול לא יודעת ... מה שגובה מחיר גדול מאוד זאת הפגיעה שפגעו בנו .. היא זאת שגובה את המחיר עם חיבור או בלי חיבור לגבי החלקים הם לא קשים למדתי את זה בדרך הקשה כשהסכמתי לאפשר להם להגיע למדתי שהם טובים כי הם אני ולמדתי שהם מגינים עלי בדרכם וזאת הדרך שהם למדו .. כן הדרך אולי לא מתאימה להיום אבל הם לא קשים הם פגועים מאוד פגועים ומגיע להם חיבוק והכלה מגיע להם שיראו אותם מגיע להם את כל המקום הראוי להם ... למדתי את זה בדרך הקשה כי בתחילת הדרך שלי הטיפולית חשבתי שהם קשים והם מיותרים והם רעים והם פוגעים . . היום הבנתי שאולי למטפלים קשה לטפל בהם אולי הם לא ממש מבינים כי כמו שאמרתי איש לא יכול להבין ... אבל כשמאפשרים להם לבוא ומאמינים בהם שהם בסדר ולא לא חושבים שהם נוראיים ....מגלים כמה יפים הם ...כמה טוב יש בהם . וכן אני יודעת שהתכוונת לקשים לטיפול ולא לרעים או מיותרים ...אבל כשלי אמרו קשים האמנתי שפשוט צריך לוותר עליהם שצריך להשמיד אותם ... לא צריך לפחד מהדיסוציאציה צריך להקשיב לה צריך להבין שהיא הגנה ועדין באה להגן ולא להרוס שוב אולי היום כבר אין בהגנה הזו צורך ועדין ....בלי החלקים האלה לא הייתי שורדת יום אחד בגונגל של החיים הנורטיבים מליון פעם ביום הם מחליפים אותי ומחזיקים את החיים האלה במקומי כי לי אין את הכוחות .וכשמאפשרים להם ומקשיבים להם זה הופך להיות מאין שותפות של יחד ...יחד שהוא אחד . וכן זה תהליך ותהליך ארוך כי כולם מפחדים מהדיסוציאציה כל חלק מתנגד לשני והאמת שההתנגדות הזאת צריכה לקבל מקום ... כי אף אדם בעולם הזה לא היה יכול להשטף בים של הזכרונות כאבים כעסים שהם מחזיקים ולהמשיך לקום בבוקר לעבודה ולקיים יחסים אישיים ולהתנהג בנורמטיביות בלי ההתנגדויות האלה והמעצורים ינשופי אל תתיאשי ואל תכעסי על עצמך לאט בקצב שלך את מדהימה לאט לאט כשתוכלי עוד צעד ועוד צעד ....תקשיבי לך תקשיבי להם ותזכרי שהם באים להגן עלייך לא רוצים לפגוע בך .... אוהבת חיבוק ענק

23/10/2019 | 09:03 | מאת: ינשוף

אביב יקרה את יודעת.. כאשר אודי כתב על החיבור לחלקים קשים לקחתי את זה למקום אחר ושונה ממך. לקחתי את זה לסיפורים הקשים שהחלקים מחזיקים ולא לחלקים עצמם ... זה הקל עלי להפריד בין החלקים הגדולים יותר לבין הדברים הקשים שעברו.... לא יודעת אם אני ברורה מספיק.... אני לא כל כך מחוברת לחלקים.. כמו שאת כותבת זה תהליך ארוך וכואב... והנזק... עצום... לי ולכל קרובתיי שזה הכי הכי כואב ועצוב.. תודה שאת מבינה ואת חברה שלי ינשופים

23/10/2019 | 22:39 | מאת: אביב 22

הכי ברור ומובן וכן הם מחזיקים בזכרונות ורגשות מאוד קשים ....גם זה ולכן מאוד קשה להסכים לקבל אותם אבל הם לא קשים ...הם את כולך ואת יפה ומדהימה חיבוק

הי אביב, מקבל את התיקון שלך. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית