התייעצות בנושא יחסים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/09/2019 | 08:02 | מאת: ניקול123

בוקר טוב, באיזו שלב בטיפול הבנתי שמערכת היחסים הטיפולית היא זו שתופסת מקום מרכזי והופכת להיות לב העניין בפגישות. האם זה הגיוני? הרי באתי לפתור בעיות מהותיות שמעיקות עליי ולא לדבר על קשר כזה או אחר שנבנה. אני יכולה להבין את חשיבות הקשר אבל כשהוא הדבר העיקרי עליו מדברים. אני נמצאת בתקופת משבר שאולי משפיעה על אופן ההתנהלות שלי אבל אין זה אומר שאני צריכה לצאת מהפגישה ולשקוע בעצב ולהמשיך להתייסר רק כי השיח מול המטפלת הפך לכזה. אין טעם גם להעלות נושאים אחרים כי הם מקבלים התייחסות קצרה ואיכשהו שוב המטפלת פונה לקשר בינה לביני.

02/09/2019 | 19:17 | מאת: חטוליתוש

אולי היא מרגישה שהקשר שלכן לא מספיק ... כי הקשר חשוב.. ואווף איתי כי ברח לי מה שרציתי עוד לומר

הי ניקול, היחסים מהווים מוקד חשוב בסוגי טיפול מסויימים. ייתכן ששווה להעלות בטיפול את השאלה האם זו גישה שמתאימה לך. ייתכן שאת זקוקה למשהו קונקרטי יותר, וייתכן שדווקא טיפול שממוקד ביחסים הוא הוא הדבר הנכון. עליכן לברר זאת בטיפול. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית