טיפול והקושי שהוא מביא אתו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/08/2019 | 22:13 | מאת: בריה

אחרי ההזמנה הכנה שלו לתלות, אני פתאום מרגישה שאין לי צורך.. דווקא כשהוא נתן לי את כל האפשרויות לדבר אתו כשקשה לי אני מוצאת את עצמי בסדר, ולא מגיעה למצב של כאב וטירוף. אני לא יודעת אם זה דבר טוב או שאני פשוט אחרי ההזמנה מפחדת וחוזרת בי.. הסיבה שאני כותבת כאן, זה שלאחרונה מתחילה להיות לי קשה המחשבה שמתישהו אני אצטרך לעזוב את הטיפול, ולהיפרד ממישהו שכרגע הוא כל כך חשוב בחיים שלי, הטיפול הזה הוא כל כך הזוי מבחינתי. הוא מזמין אותך להיקשר לאדם, להיות תלותי בו, לאהוב אותו ולהרגיש את הרגשות הכי עוצמתיים שיכולים להיות ובו בזמן אתה צריך לשים בראש, שהקשר הזה הוא זמני, שמתישהו תצטרך לחיות בלעדיו. זה קשה.

26/08/2019 | 13:11 | מאת: סוריקטה

הי בריה, ... אני חושבת שגם הקשר ההדוק עם ההורים בתפקידם המכונן, המעצב, המגדיר, המלמד, המצמיח אמור להיות סופי... סוריקטה

הי בריה, כל קשר סופו להסתיים (באופן כזה או אחר). זה לא אומר שזו סיבה להמנע מקשרים... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית