עד כמה אנשים מודעים או יודעים על הפגיעה???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/08/2019 | 06:54 | מאת: מכל

היי אודי וכולם, עד כמה הקרובים אליכם מודעים לפגיעה? אז אצלי רק המטפלת יודעת הכל. הבעל מודע אבל לא יודע ממש ולא יודע מי הפוגע הוא יותר יודע על חבר שפגע בגיל מאוחר יותר. היא מעודדת ועודדה לספר לו או למישהו קרוב..כי כל עוד זה "סוד"בעיה... הבעיה שזה לא מישהו רחוק בכלל...שזה משפחה...שזה היה כשהייתי קטנה ונפסק פשוט ערב אחד וזהו....ושעדיין חייבים לכבד אותו. להיות שם עם הילדים שלי, שנפגשים כל הזמן...משפחה לא בוחרים. אבל להגן עליהם אני רוצה, לא בלאגן ולא ניתוק קשר...בעייתי. מה עושים?? האם באמת כשאחרים יודעים קל יותר??

19/08/2019 | 08:15 | מאת: שירה2017

מיכל יקרה, איזו סיטואציה קשה... להיות עם הפוגע במפגשים ולהביא לשם את ילדייך, שהם אולי אחת מההוכחות שלך שניצחת אותו, שהוא לא הרס את חייך לגמרי. כמה כוחות את נדרשת לגייס, ואני מתארת לעצמי שבכל פעם המפגש הזה מערער מחדש גם אני חיה בסוד וגם אותי המטפל מעודד לשתף. מצד אחד אני לא מסוגלת, גם מפני שאני אדם מאוד פרטי ומופנם וגם מפני שאיני רוצה שיראו אותי באור של "הנפגעת" (לא רוצה לתייג את עצמי), אבל מצד שני אני מודעת לכך שהמון אנרגיות מופנות להסתרה הזאת וכמה קושי יש בהסתרה. לפעמים בא לי להכנס לחדר ולצעוק את זה. אני חושבת שאם את מסוגלת לשתף עוד, אפילו את בעלך עוד קצת (בן זוגי יודע), אולי עוד בת משפחה שמגיעה לפורומים המשפחתיים, אולי תצליחי להרגיש שיש עוד מישהו לצידך ואת לא לבד שם. אולי. ומיכל, מצטערת אם נפגעת מהתגובה שלי בקשר לבנך, לא היתה כל כוונה לשיפוטיות, אלא לתגובה כנה. מניחה שהתגובה היתה יותר מהצד של הנפגעת או אם הייתי אמא לנפגעת. ובכל מקרה, אין בתגובה כדי להפחית מעוצמת הקושי וסערת הרגשות שזה מעורר בך. שלך שירה

19/08/2019 | 12:15 | מאת: אביב 22

מיכל בעלי יודע לא את כל הפרטים אבל יודע ....ברגע שאני הבנתי גם הוא יודע ...החשיפה לא הייתה פשוטה אבל היא הייתה הכרחית ...אחרת מבחינתי זה לחיות בשני עולמות .. ושוב בסוד . במהלך הטיפול שיתפתי חברה קרובה .את אמא . אחות . בת דודה ....זה לא עשה את זה קל יותר כולן ענו לי אותו הדבר איך לא ראינו איפה היינו ...וזהו ...לא יכלו להכיל ואני הרגעתי אותן ואת רגשי האשם שלהם ....אבל אני די משתפת כשזה נראה לי מתאים ....מתאמנת על עניין הבושה וסטיגמה ורגשי האשם והמחשבה שאני פסולה ...זהו שאני לא !!!

19/08/2019 | 18:45 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, לשאלתך - לפי שעה, מספר מצומצם של אנשים מבוגרים בעולמי - קרבה משפחתית וגם מכרי ילדות - איכשהו יודעים. ואפילו בסך הכל לא מכחישים. זה אולי מסייע באופן מסויים לחשש פן לא יאמינו. גם כך, זה עדיין לא מספיק לי :-/ סוריקטה

19/08/2019 | 18:53 | מאת: סוריקטה

הי מיכל שוב, ... חשבתי על כך שאולי עצם היות הטיפול הנפשי בסוד גם מהווה קושי? ייתכן קשר? סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית