בננו הבכור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/06/2001 | 11:21 | מאת: יעל ואיתי

שלום, אנו הורים לשני בנים בגילאי: 13,16 . בחודשים האחרונים החל בננו הבכור להתעניין בתחום המיסטיקה. בתחילה באסטרולוגיה, מדיטציה, ובהמשך הגיע למאגיה לבנה וכעת הוא כבר מדבר על מאגיה שחורה, ובעיקר נושא הכישופים. אנו בבית מתנגדים מאוד לנושא, ניסינו לנהל איתו שיחות בוגרות, אך ללא הועיל. עלינו לציין כי עד לא מזמן הוא היה תלמיד טוב והיו לו כמה חברים. בתחום הלימודים חלה הדרדרות משמעותית, מחבריו הוא מתרחק בטענה שאינם מבינים אותו עוד. ידוע לנו כי יש עוד תלמידים בבית-ספרו שעוסקים בתחום. מה שמדאיג אותנו במיוחד הוא כל מה שקשור לכישוף- הוא עורך טכסים בחדרו ומאמין באמתכי הוא יכול להטיל כישפופים ובכך לפתור לעצמו בעיות. הוא מוצא לו שותפים ברחבי האינטרנט משם הוא שואב גם את הידע שלו. אנו לא רוצים לאבד אותו , אבל התחחושה היא שכל יום שעובר המרחק גדל. מה הדרך הנכונה לטפל בבעיה? אגב הבן הצעיר צוחק ולועג לאחיו.

05/06/2001 | 13:06 | מאת: רוית ניסן

ליעל ואיתי שלום רב. אתם מתארים שינוי צשצעותי בחייו ובהתנהגותו של בינכם. נראה לי שאכן חשוב לנסות ולהבין את הדבר לעומק ולפנות ליעוץ מקצועי בנושא. ההתעניינות במאגיה שחורה הינה באמת מעבר למיסטיקה- היא עשויה להיות בעלת השלכות בלתי הפיכות- כפי שכבר ראינו וקראנו בעבר באמצעי התקשורת. הוא אומר לכם בדרך זו כי הוא עסוק במוות - בסיבותיו, גורמיו וכד'. שווה לפנות בהקדם לעזרה לדעתי, גם אם הוא אינו מדבר בפתיחות על בעיותיו. יתכן כי זה שלב בהתבגרות- אך מה אם בתוך השלב הזה הוא יעשה דברים מהם אין דרך חזרה? לא כתבתם על התקשורת עימכם, או עם אדם אחר בו הוא נותן אמון. נסו לשאול אותו על הסיבות להתעניינותו. הביעו בפניו את דאגתכם ושתפו אותו בפתרונות. אולי הוא אף ישמח על התענינותכם ודאגתכם, ואולי יסכים ללכת לטיפול. אני יכולה להבין את הדאגה- והלוואי והייתי יכולה לעזור יותר- אך מעבר להמלצות הנ:ל אין לי דרך נוספת. בהצלחה. רוית.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית