שאלה לכל החברות המתכתבות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/06/2001 | 04:47 | מאת: שלומי

קורא ולומד בעיון רב את כל התכתבתיותכם.אכן אתן ראויות להערצה על גודל התמיכה ההדדית שאתן מעניקות אחת לשניה. אך שאלה אחת לי אליכן לפי הבנותי אתן לא מכירות ולא נפגשתן לעולם האם מן הראויי ואוליי האם לא כדאיי לכן להפגש גם מחוץ למסך ואוליי אפילו רק בשביל התמיכה ההדדית?

05/06/2001 | 05:57 | מאת: אביב

שלומי בוקר טוב, האמת היא שפתחתי את הודעתך הבוקר בחשש מה, מאחר ובתקופה האחרונה זכינו להשתלחויות מאנשים שונים ומשונים לגבי ההתכתבויות שלנו, משהו בסגנון של "ההתכתבויות משעממות", "לא מתאימות לפורום" ועוד.. אז קודם כל תודה על המילים הטובות ועל עצם ההבנה, שבאמת מדובר פה לא בהודעות צ'אט, אלא בהודעות תמיכה ועידוד, אבל יותר מזה הודעות שבהן הכוונה היא לשתף בנסיון כדי לעזור לאדם אחר לעבור דרך מאוד קשה ומפרכת של התמודדות עם בעיה משותפת. כל אחת מאיתנו נמצאת אולי בהפרעה קצת שונה, ובשלב שונה בהתמודדות, אבל דווקא בגלל זה כל אחת תורמת משהו מנסיונה, והדרך נעשית קלה יותר. והעידוד והתמיכה בשעות משבר הם באמת כמו "אויר לנשימה", עבורי בכל אופן. לגבי הפגישה מחוץ למסך, זו נקודה למחשבה. בסך הכל כל אחת מאיתנו מסתתרת מאחורי הוירטואליות של המסך, וזה נותן לנו הביטחון לדבר על הכל, בלי להסתיר כלום, בלי חשש שיזהו אותנו אחר כך ברחוב, וזה חלק מהענין ומהיכולת לחשוף את כל הקשיים והבעיות חמורים ככל שיהיו. אני גם מאמינה ויודעת שיש כאן אנשים שיצרו קשרים מעבר - אי.סי.קיו, פלאפונים, ואולי גם פגישות.. אבל זו כבר בחירה אישית של כל אחד ואחד, וזה גם לא מפגש תמיכה קבוצתי, שלזה אני מבינה שאתה מתכוון. יש נקודות לחיוב ולשלילה, במפגש תמיכה קבוצתי שכזה, אני למשל יודעת שקשה לי להתבטא בקבוצה כזו, מרגישה קצת מאוימת, ובפורום הרבה יותר קל לי לכתוב, מרגישה בטחון. אבל כל אחד והנקודות שלו בעד ונגד. האמת היא שאני עוד לא החלטתי מה יכריע את הכף במידה ואכן יתקיים מפגש כזה, האם אחליט כן להשתתף או לא. אני חושבת שכן, כי נקשרתי כאן להרבה אנשים ואני חושבת שהייתי כן יכולה להרגיש בטחון בפגישה פנים אל פנים עימם, למרות שהחשש מלאכזב כשנפגשים תכלס הוא גם לא פשוט, אבל עדיין לא הייתי יכולה לוותר על המקום שלי בכזה מפגש, כמו שאני לא מוותרת על המקום שלי כאן בפורום. אבל ובכלל, צריך מי שיארגן... אביב.

05/06/2001 | 06:56 | מאת: דניאל

להרים הכפפה? דניאל

05/06/2001 | 08:33 | מאת: שרון

נו.........אני טובה בלארגן............

05/06/2001 | 08:25 | מאת: שרון

שלומי, נחמד לשמוע פירגון, לשם שינוי ואנחנו עובדות על זה.......... יום טוב, שרון

05/06/2001 | 12:44 | מאת: אליאן

היי, אל תשכחו אותי... גם אני רוצה לבוא ! וואו, זה רעיון מצויין... אני כבר מתרגשת !!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית