קלפטומניה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/03/2000 | 22:18 | מאת: רוית

שלום יש לי ילדה בת שתים עשרה, חכמה, יפה ונחמדה אלא שלצערי הרב התגלה לי שהיא מידי פעם גונבת כספים ממני ומאחותה הגדולה. גנבות שהן מעבר לתחום הנורמה. כמו כן היא שקרנית פתולוגית, איך מטפלים בבעיה. למי פונים ומה עושים. תודה רוית.

22/03/2000 | 00:15 | מאת: אמיר זהר

לרוית שלום חסרים לי פרטים רבים על המקרה, למשל על תדירות הפעמים בהם ביתך גונבת, מה היא עושה עם הדברים אחרי הגניבה ופרטים נוספים כדי לבחון האם היא קלפטומנית. עם זאת הגניבה עצמה מרמזת על מצוקה פסיכולוגית. אינני מכיר את אישיותה של ביתך וקשה לדעת על מה סימפטום זה מרמז באופיה, אך ניכר שביתך אינה זקוקה לדברים החומרים אותה היא גונבת אלא זקוקה למשהו אחר נפשי יותר. יתכן וביתך למעשה מנסה "לגנוב" תשומת לב או להעניק לעצמה דברים נוספים שחסרים לה, כדי לבדוק זאת בשיחות עם פסיכולוג. בברכה שי קולין

25/08/2000 | 23:37 | מאת: קארין

שלום אני סטודנטית ואני מבקשת הסבר ומאמרים לגבי מחלת הפלפטומניה אם תוכל להפנות אותי לאתרים או ספרים בעיברית- אודה לך מאוד. תודה מראש קארין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית