קוש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/06/2001 | 13:18 | מאת: קל

אני בהריון בשבוע שישי יש לי קשיי נשימה שלא יודעים להגיד לי למה והתשובה שאני לחוצה אני לא מרגישה בלחץ זה נכון שאני מתרגשת וחושבת מה יהיה וטרודה וקשיי הנשימה מלחיצים אותי כי אני חוששת שאני יכולה להזיק בגלל הקושי בנשימה והשיעול האם לדעתך יתכן שמלחץ יהיו קשיי נשימה עם שיעול ומה ניתן לעשות

04/06/2001 | 21:58 | מאת: ד"ר אורן קפלן

קוש שלום כדאי קודם כל להתייעץ עם רופאים לגבי התופעה. אם אכן אין הסבר רפואי, בהחלט יש תופעה מוכרת של קשיי נשימה בשל לחץ. ניתן לפתור זאת בעזרת טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי ממוקד וקצר מועד, אולי גם בעזרת היפנוזה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית