עד מתי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/06/2001 | 00:25 | מאת: שרה

שלוםץ הפנתי תחילה את השאלה שלי בפורום תזונה ודיאטה וקיבלתי המלצה מאביב להפנות אותה לכאן. אני נמצאת בתחושה ש"מעגל הקסמים" של ההקאות לעולם לא יפסק. כאילו שזה חלק ממני ולא עוזב. אני יודעת כמה זה רע ולא בריא. רוצה להיות בנקודה בה אוכל לומר, "פעם הייתי בולמית". מתי יגיע היום??? הפסיכולוגית שלי היתה רוצה שאלך לקבוצת תמיכהץ אני חושבת שזה מיותר. מה דעתכן?

04/06/2001 | 10:00 | מאת: מישהי

היי שרה, אני לא בטוחה שאפשר לתת תשובה חד משמעית האם כדאי להשתתף בקבוצת תמיכה או לא. זה תלוי בהרבה גורמים, חלקם - כמו היכרותך עם עצמך ועם נטייתך לשתף בפורום של יותר משניים- תלויים בך, וחלקם - כמו הרכב המשתתפים בקבוצה, שיכול לעשות את כל ההבדל... - לא תלויים ובלתי ניתנים לשליטה. מה שכן אפשר לומר בוודאות הוא, שקשה מאוד להתמודד עם הפרעת אכילה לבד. כדאי למצוא איזו "פינה להיתמך בה", בין אם הפינה הזו תהיה קבוצת תמיכה או טיפול אישי, או שניהם. ממילא, לרוב הנושאים העולים בקבוצה שונים במהותם מאלו העולים בטיפול פסיכולוגי אישי, ולדעתי - שניהם חיוניים ליכולתך להצליח, לאסוף את כל האומץ, הנחישות והכוח, לפרוץ את גבולות מעגל ההקאות ו... להתחיל להתמודד עם הבעיות שמתחת לפני השטח. ורק דבר אחד... אל תתייאשי! זה מסע קשה ומפרך. יש בו הרבה מעידות, הרבה סלעים קשים לטיפוס. ייתכן שתמצאי את עצמך, לא מעט פעמים, עם ההרגשה שנגמר לך האוויר ואת לא מסוגלת להילחם בזה יותר... ועדיין, אל תוותרי! זה קשה - אבל אפשרי, ולראות את המסלול הארוך והמתיש הזה מלמעלה, כשאת כבר בפסגה, שווה את כל הסבל שנגרם בדרך...! שיהיה בהצלחה!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית