לינשוף המחפשת את האמת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/05/2019 | 11:55 | מאת: סנדיי

ינשופית – לא מכירה את הסיפור, לא מכירה את ההתלבטות קראתי את ההודעות שלך כאן בעמוד. הבנתי שיש לך חשש שמא אביך פגע בך. את לא יודעת את האמת, ואת מנסה לגלות את האמת. ינשופה – למה חשובה לך האמת? למה את מנסה לגלות אותה? מה היא תתן לך? מדוע לא תכתבי את הסטורי שלך עצמך כפי שאת רוצה אותi, למה האמת העובדתית, המשפטית כל כך חשובה לך? בואי נצעד ביחד איני יודעת אם אביך בחיים, איני ידעת בן כמה הוא. נאמר שהוא בחיים והוא בן חמישים. גילית את האמת – הוא פגע בך. ועכשיו מה? או קיי, הוא קבל גזר דין מוות, עם כדור אחד בראש איך זה בדיוק עזר לך??? איך זה עיצב את ההווה והעתיד שלך טוב יותר? הוא קבל מאסר עולם של ארבעים שנה בלי יכולת חנינה איך זה בדיוק עזר לך? כיצד החיים שלך טובים יותר בגלל שהוא נמק בכלא? נעשה הצדק, ואיך זה בדיוק עזר לך בחיים? לא יהיה לך יותר טוב אם תרפי מהריצה אחרי האמת של העבר, שכבר חלפה עם הרוח, ותתמקדי בהווה עם הפנים לעתיד, ומה מפריע לך ליצור את האמת שלך, ולהאמין בה, להאמין במה שיחזק אותך, שיתן לך קרקע מוצקה להמשיך לצעוד הלאה? למה לחטט בפצעים ורק להביא לדימום? הרי אין מה שקופץ מולך ומזכיר לך נשכחות, זה הרצון שלך הפנימי לדעת מה היה, כדי מה? כדי להמשיך בצורה מזוכיסטית להרוג לעצמך את ההווה ואת העתיד? אני מייעצת לך, הרפי, הרפי כמו עולל על כתפי מי שחזק ומחבק אותו ומשכיח ממנן את הכאב, הרפי. תני למי שמנהל את העולם להחזיר ולשלם לכל מי שעוול כלפיך, תאמיני לי יש צדק פואטי, יש צדק אמיתי, יש מי שיודע ורושם ומתעד ולא שוח מאום, ויש גמול ויש שכר ויש עונש, על הכל יביא במשפט אבל את - עזבי את גלימת השופט, תסתכלי על עצמך בחמלה וברצון להפיק את המיטב ממה שיש עכשיו. בני לך אמת של עצמך, ולא משנה עד כמה היא נושקת לאמת העובדתית, בני לך אמת שתעזור לך, בני אותה בעצמך, בעזרת הדמיון שלך, אל תתני לרדיפה אחרי עובדות כאלו ואחרות ידועות ולא ידועות מן העבר שיעלו מן התהום ויטביעו אותך. מה שהיה היה, את כאן ועכשיו, דבר אחד בטוח, את לא אשמה בכלום, אם כבר רק קורבן, אז אל תמשיכי להתעלל בעצמך, בני לך את מה שיש על אדנים של אמת שאת תצרי אותה. כן, תתפלאי, הרבה מההיסטוריה בנויה על פי איך שאנשים לאחר מכן בנו אותה, וואו! מדהים איך שאנשים שונים משחזרים את אותה היסטוריה בצורות אחרות, אז תעשי את אותו הדבר לעצמך. את תבני את העבר שלך, את ההיסטוריה שלך לא על פי עובדות אלו ואחרות, אלא על פי מה שיתן לך כוח ועוצמה לצלוח את החיים שגם כך אנחנו חיים במלחמת חיים תמידית. שבת שלום

19/05/2019 | 13:44 | מאת: ינשוף

סנדי יקרה תאמיני לי שנסיתי להתמקד בכאן ועכשיו וככל שנסיתי התנקתי עוד ועוד ועוד... החיפוש לאחר האמת היא לא כדי להאשים אף אחד אלה לעשות סדר בסיוטים שעוברים לי בראש ושלא נותנים לי מנוח... אין לי עוד מה להוסיף..

20/05/2019 | 02:43 | מאת: חטוליתוש

ינשופית אהובה עם אילו מסקנות חזרת מהנסיעה שלך ? הדברים כבר יותר ברורים לך עכשיו? מבינה שעדיין נשארת עם אןתם שאלות שהיו לך לפני הנסיעה שלך " הביתה " מה את מרכישה עכשיו אחרי ששום דבר לא נשתנה ממה שעבר ידעת ? נראה לי שאת צריכה מעכשיו יותר להאמין שמה שזכרת שזה מה שקרה כי לדעתי אם היו דברים אחרים או נוספים היו עולים לך מיד.... אגיד לך למה אני חושבת כך לפני שנים כשהייתי קטנה וגרתי רק עם אמא שלי ...כתבתי כאן לפני הרבה זמן על הערבי שרדף אחרי במעלה ההר ושהנעלים שלי התמלאו בחולות ואבנים קטנות...ככל שנסיתי להתמקד בזכרון אחרי כל כך הרבה שנים ..פתאום הרגשתי שאני מפספסת משהו...עשיתי הפסקה בכתיבה ודיברתי עם אחי שגר בחול וחשחזר איתי את מה שקרה... זה לא היה דימיון שלי זה היה אמיתי ...הוא אפילו צחק כי תארתי אותו את אחי הגדול כאלו שהיה כזה גיבור גדול שזרק על הערבי את האבנים... מה אני רוצה להגיד לך בזה..שלא בכל דבר צריך להטיל ספק ...אם זה רשום בזיכרון ...אומר דרשייני... לא ממצאים דברים כאלה מבינה יפה שלי !!! בהקשה אל תעני את עצמך כבר ...אץ מה שאימך לא מסוגלת או לא רוצה להשלים לך בפרטים ...כיום כבר מאוחר מידי ממנה נשארת רק את והכרונות שלך עם עצמך..ולא משנה כמה זמן עוד תשבי בתוך אותם רגשות כלום לא ישתנה...מבינב מתוקה ויקרה שלי אוהבת אותך

20/05/2019 | 04:29 | מאת: סנדיי

וואו! לא קראתי נכון את העלילה! חיפוש האמת זה רק אמצעי, לכאב אין סופי! השאלה אם להמשיך לחפש את האמת, או להניח הנחה ולהנסות להתמודד! כמה קשה לך! ממקום שאמור להיות הכי בטוח! קשה לחשוב, קשה לדבר, יכולה לנסות ולהעביר ארנגיות חיוביות ואולי תמצאי בהם את רצון החיים!

20/05/2019 | 15:13 | מאת: ינשוף

חטולית יקרה תודה על המילים הנבונות ומדוייקות.. כמו שאודי כבר אמר בבוא הזמן אדע את האמת.... או שכן או שלא.... האמת היא התעייפתי מהחיפושים... עדיין לא קל לי.. שוב תודה רבה חטולית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית