לד"ר אורן קפלן- בשנית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/06/2001 | 15:09 | מאת: oshy

היי ד"ר קפלן, ראשית רצתי להודות לך על תשובתך לגבי הבעיה שצייתי - טריכוטילומניה. האתר הישראלי בנושא הוא דל במידע למידי ולכן נכנסתי לאתרים באנגלית שמקושרים לנושא. האתרים מתארים את הבעיה אך אינם מציעים דרכים לפתרון. האם אתה יכל להמליץ לי על מטפל מתמחה בארץ לתחום הספציפי הזה? אם קיימת בעיה של פירסום או משהו כזה אודה לך אם תספק לי את המידע בת.ד הפרטי שלי. תודה רבה על עזרתך !

03/06/2001 | 18:10 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אושי שלום אכן באתר שנתתי לך יש מידע מועט לגבי הטיפול הפסיכולוגי בבעיה. הוא יותר מסביר את אופיה. כפי שציינתי בהודעתי הקדומת, שיטת הטיפול היעילה היא בכלים קוגניטיביים-התנהגותיים ובהיפנוזה. אולם, גם זאת כפי שציינתי קודם, בהתאם למקרה ולהסטוריה האישית. אין מומחים המתמקדים רק בבעיה זו, אבל פסיכולוגים המשתמשים בכלים הנ"ל עשויים להתאים. מדובר בבעיה שלכאורה פשוטה מאוד אבל המציאות מגלה שהיא עקשנית למדי. במקרים דומים שהיו בטיפולי ניתן היה להגיע לעיתים לפתרון מלא, אך לעיתים ניתן להגיע רק להקלה של התופעה או המרתה להתנהגות אחרת פחות מטרידה. לעיתים נדרש טיפול תרופתי ממשפחת הפרוזק כדי להגיע לתוצאות מיטביות. כאמור, הכל צ"ל מותאם אישית. לגבי מטפלים מומלצים, תלוי היכן את גרה בארץ. שלחי אלי מייל ואנסה לחשוב מי יכול להתאים באזור הזה (אם אני מכיר). [email protected] בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית