הצד השני של המטבע 😻😻

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/03/2019 | 21:55 | מאת: חטוליתוש

קראתי כאן כמה פעמים על בנות שסיפרו על ...מתנות ..או צפיה לקבל מתנה מהמטפלת ...בימי ההולדת שלהן ..האמת שנשמע ממש כייף לקבל מהן מתנה ..מחמם את הלב... סיפור לא קצר..על הצד השני של המטבע הייתי בשנה הראשונה שלי בטיפול אצל מטפלת שעבדה במרכז מסויים... כל החיים שלי ידעתי שזה חוק בל יעבור ששום דבר לא מקבלים בחינם..לכל דבר יש מחיר...ומחיר כבר והנה אני נמצאת בטיפול ...ו..לא צריכה לשלם שום מחיר...בלתי נתפס אני קיבלתי ממנה אחרי כמה פגישות מחברת ובפנים הקדשה של שיר..זה כדי לדרבן אותך לכתוב כל מה שעולה לך..כי אי אפשר היה להתקשר אליה בשום מצב בשום אופן...אז המחברת היתה..כביכול היא..ולפגישה הבאה שהיתה רק פעם בשבוע אני מביאה את המחברת ויחד מדברים על מה שכתבתי... בעלי תמיד עקב אחרי ההתקדמות שלי בשיחות למרות שלא סיפרתי לו על מה דיברנו..זו היתה רק הפינה שלי... כל כך עבדתי קשה בטיפולים והתוצאות הורגשו גם בבית והוא הציע שנקנה לה מתנה כדי להודות לה !! זה נשמע כל כך נכון..שלא חשבתי פעמים..הלכנו עם הבן הצעיר שלי לבחור לה מתנה .... בחרנו בשעון שעליו ינשוף משהו פשוט ביותר כי תמיד היתה מסתכלת על השעון שחלילה לא נעבור את זמן הפגישה..בסדר..הבנתי שיש לזה משמעות ולא התלוננתי אף פעם שמעתי במשרד שלהם שיש לה יום הולדת בדיוק ביום שאני מגיעה אליה לטיפול....שמחתי כי זה יצא ממש מתאים....הגשתי לה את המתנה שהיתה עטופה מאוד יפה ..רציתי נורא שתשמח כי זה יום הולדת.... את התגובה שלה לעולם לא אוכל לשכוח כי זה נחרט לי בצורה כל כך כואבת ...היא לקחה את המתנה יצאה למשרד ..נשארתי שם משהו כמו יובל זמן..ואז התחילו השאלות.. לכבוד מה המתנה אמרתי לה ליום ההולדת שלך היום מה מסתתר מאחורי המתנה ?? לא הבנתי...מה זאת אומרת מה מסתתר ?? שוב..מה מסתתר מאחורי..מה הכוונה לא הבנתי ועוד שניה אני כבר מתחילה לבכות.. תגידי לי מה מסתתר מאחורי המתנה רק להודות לך על העזרה שלך אין עוד כלום...!! היא לא מאמינה שוב יוצאת ...אני לבד..בפעם האחרונה שאני שואלת אותך מה מסתתר... אמרתי לה שרק כדי להודות לה על הטיפול ושזה הרעיון של בעלי ושהלכנו בצורה משפחתית לקנות לה מתנה.. למה שעון ?? ( פשוט מאוד) כי את כל הזמן מסתכלת על השעון כדי לראות שהזמן לא עבר.. מעולם לא חשבתי שכך יכול להיות גהינום...אז התאפקתי לא בכיתי..ולא דיברתי יותר בזמן שנשאר רק רציתי לברוחחחח כמה שיותר מהר וכמה שיותר רחוק.... נשברתי לרסיסים...בלילה בלילה כשכולם כבר ישנו יצאתי לסלון ובכיתי את עצמי ....הייתי כל כך תלויה בה..בטיפול...בשפיות שלי ...שבוע אחרי התקשרתי לבטל בתענה שאני חולה...האמת שכך הרגשתי... משהו שם באמון נשבר ... כבר לא היה חשק ללכת לטיפול.. גם כך היא היתה אמורה לעזוב לרגל הלידה שלה... נשבעתי לעצמי שלעולם לא אהיה שוב תלויה במטפלת ... תפסתי מרחק כמו מאש.... לכן גם עד היום אני נזהרת לא להיקשר לאף אחת מהמטפלות ... ואתם אומרים שהתלות במטפל /ת מאוד חשוב לטיפול... מנסיוני..זה לא מחייב שתהיה תלות. סליחה על האורך ועל הסבלנות חטולית

27/03/2019 | 07:52 | מאת: אביב 22

חטולית יקרה תלות טובה היא נפלאה לכולנו בחיים יש תלות האחד בשני חבל שברחת עדיף היה לדבר את האכזבה שלך את התסכול את הלא מובן ... לפעמים מטפלים טועים גם הם בני אדם לפעמים הכוונה שלהם אחת ואנחנו (תיראי למעלה מה כתבתי) מפרשיםמהתבניות שלנו... אין לך מושג מה זה בשבילה מתנה ,אין לך מושג מה זה השעון עבורה.... לא מזמן קראתי מאמר שגרם לי לחייך"של מי השעון הזה לעזאזל"... וכן לשעון יש איזה אישיו בטיפול ...אז .. ממליצה לנסות שוב ולתת אמון ולהיות בתלות בריאה ולא מפחידה ...חיבוק

27/03/2019 | 12:04 | מאת: ינשוף

חטולית יקרה כל כך כאב לי לקרוא אותך ומה שעברת בעקבות המתנה שקניתם למטפלת. נראה לי שהייתי מגיבה כמוך... רק היום אני לומדת לא לברוח במיוחד כאשר אני נפגעת ... זה עבודה קשה.... אין לי הרבה מילים חכמות- בעיקר רוצה להיות איתך בכאב ואם הייתי יכולה- הייתי רוצה להביא לך מתנה ינשופים

27/03/2019 | 20:07 | מאת: שירה2017

חטולית יקרה, איזו תחושה קשה. כל ההתכווננות והכוונה הטובה. נראה שהיא היתה חסרת נסיון והתגובה שלה ביציאה מהחדר (כדי להתיעץ?) והנחרצות גרמו לך להרגיש רע ומאוכזבת, ובצדק. וגם יש סוג של איסור לקבל מתנות ממטופלים. לא פעם כשהגשתי למטפל מתנה קטנה הוא אמר אני אמור עכשיו לנסות להבין מה המניע וכו' אבל אני ביקשתי שיקבל את זה ככה, נקי, בלי מניע כי אין בכך מעבר למחווה של תודה. והוא קיבל. זו לא ההתלות שניפצה אותך, אלא האכזבה מהתגובה הלא הולמת שלה. ודווקא נשמע שאת מאוד בשלה לטיפול והיית יכולה להפיק ממנו המון בגלל התובנות שיש לך והרגישות. שלך שירה

27/03/2019 | 21:42 | מאת: שיראל1

היי חטולית היקרה, קראתי את דברייך ונותרתי עם תחושה קשה. זו בהחלט חוויה מאוד פוגעת ולא נעימה. חבל שהיא נהגה כך, יש מטפלים רבים שכן מקבלים מתנות. אבל אני מניחה שזה תלוי במדיניות של המקום שבו היא עבדה. אולי היא כן רצתה לקבל את המתנה והחוקים במקום אסרו עליה לעשות זאת. אולי אם היית מטופלת אצלה באופן פרטי, אז היא כן הייתה מקבלת את המתנה. לשני מטפלים שהיו לי בעבר כן נתתי מתנות לפני חגים. ולא הייתה להם שום בעיה לקחת את המתנה. למטפל הנוכחי אני חוששת לתת מתנה לפני פסח, כי הוא מטפל צעיר ואני לא יודעת מה המדיניות שלו ואני חוששת להיפגע. אני מאוד איפגע אם אטרח ואביא מתנה והוא יסרב לקחת אותה, כך שלא אביא לו מתנה לקראת פסח, כפי שנהגתי לעשות עם מטפלים קודמים. איתך יקירה...

27/03/2019 | 23:28 | מאת: חטוליתוש

אביבוש נכון שגם בחיי היומיום שלנו ישנה תלות אבל היא מובנת מאליה מתוקף הנסיבות שבהם אנחנו חיים..... ולא נכון שבאותו הזמן ברחתי המשכתי איתה את הטיפול עד שהלכה ללדת ..במשך הזמן שנשאר ""דיברנו"" את המתנה....וכך הטיפול הסתיים.. מסכימה שגם מטפלים יכולים לטעות סך הכל כולנו בני אדם לפני הכל ....ויכול להיות שהשעון באמת מסמל משהו.. אבל כולן היו מביאות לה מתנות...אז מה השוני ??? נכוותי ברותחין ונזהרת בצוננים בכל מקרה תודה

27/03/2019 | 23:30 | מאת: חטוליתוש

ינשופית מתוקה שלי תודה לך מעומק הלב על הכל את נהדרת וכל מה שכתבת בהחלט מספיק לי. תודה

27/03/2019 | 23:39 | מאת: חטוליתוש

היי שירה יפתי המטפלת לא היתה חדשה והמון פעמים ראיתי מטופלות שלה נכנסות עם...ויוצאות בלי.. לא אכפת לי בכלל שקיבלה מתנות ..לא התעסקתי עם זה אף פעם ...יכול גם בהחלט להיות שגם מהן סרבה בתחילה לקבל ובהמשך... אם חזרתי והסברתי שזו רק מחווה משפחתית כדי להודות לה על הטיפול...וואלה.... לא יודעת....אולי היא צדקה ..כי באמת אחרי כמה זמן היו דיבורים על זה שאסור לקבל מתנות...אולי היא כן פעלה נכון אולי אני טעיתי... הצלקת נשארה אצלי חתומה למרות הזמן הרב שעבר מאז... תודה

28/03/2019 | 07:10 | מאת: מכל

חטולית יקרה, כמה מבאס שהמטפלת כך התייחסה למתנה..לצאת להכנס..במקום שתדברו ישירות..מעצבן. אולי היא הייתה מובכת או צעירה ללא ניסיון... חבל שעזבת ולא המשכתן לדבר על האכזבה הנוראית שלך!!! אצלנו אני נותנת לה מתנות..לחגים. היא מקבלת ושמה בקליניקה. כלומר היא בקטע של לא לקחת הבייתה. וכן מדברים על משמעות המתנה אבל זה לא אישו רציני... היא לא נותנת מתנה ליום הולדת. גם אני לא נותנת לה מתנה ליום הולדת למרות שאני יודעת בערך מתי. מעולם לא קבלתי מחברת, חבל כי היא יודעת שאני כותבת המון... זה יכל להיות נחמד. היא כן הביאה לי פעם משהו כחפץ מעבר וזה לא עבד. וכשחשבנו שנפרדות הביאה לי ספר.....נחמד. חבל שאת פוסלת טיפול בגלל מטפלת אחת. מטפלים הם בני אדם ואמון בבן אדם נרכש...כל אחד שונה מאוד מהשני...מקווה שתוכלי לאפשר לעצמך טיפול טוב

28/03/2019 | 14:05 | מאת: חטוליתוש

היי שיראל 1 את מתוקה המון תודה על כל מילותיך החמות .. ונכון מאוד שיש מטפלות/,ים שכן מקבלים מתנות ..אם לא הייתי רואה במו עיני מן הסתם שגם הייתי נוהגת כך... נראה לי מאוד נכון ללכת לפי תחושת הבטן שלך ...ולא לעשות משהו שיגרום לך להרגיש רע כמו שקרה לי.. תודה

28/03/2019 | 14:14 | מאת: חטוליתוש

מיכלי מתוקה היא לא היתה חדשה שם עבדה כבר כמה שנים והיו לה כמה תוארים של מה שלמדה... לא יודעת אם היתה מובכת.. רק יודעת שאני לא הייתי הראשונה שממנה קיבלה מתנה..וכן..המשכנו לדבר את המתנה עד שהיא פרשה כדי ללדת.. אני הבחלט לא פוסלת טיפול בגלל מטפלת כי אחרי שהיא עזבה ..לאחר חודש וקצת קיבלתי מטפלת מחליפה שאיתה המשכתי עוד שנה ובם היא עזבה כי עברה לגור במקום רחוק..ואז הגיעה השלישית שאיתה נשארתי עד גמר הטיפול... סה"כ 4 שנים הכל כולל.. רק אמרתי שאני כבר מרשה לעצמי להיקשר שוב ריגשית למטפלת... תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית