פחדים וחוסר בטחון אצל הילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/03/2019 | 07:59 | מאת: טניה

שלום. אני אמא לילדה בת שנתיים וחצי. הילדה מאז ומתמיד סבלה מחוסר בטחון, הייתה מופנמת מאוד, התקשתה להשתתף באירועים של הגן או לשחק בגן שעשועים בנוכחות אנשים אחרים. עבדנו מאוד קשה כדי לשפר את המצב ובאמת ראינו שיפור, היא התחילה לנסות דברים, להעז וכמעט הפסיקה לשים לב לאנשים אחרים, השתתפות השתפרה מאוד. בשבועות אחרונים אני רואה נסיגה במצבה, היא הפסיקה לשחק במשחקיה שמאוד אוהבת כשיש שם אפילו ילד אחד נוסף, כל הזמן רוצה ידיים, מתעוררת בבכי.. כשאני שואלת היא אומרת שמפחדת מילדים. מאוד מודאגת ממצבה ובעיקר מהנסיגה הפתאומית. חוץ מתמיכה, הכלה וחשיפה, איך אפשר לעזור לה?

24/03/2019 | 13:36 | מאת: חטוליתוש

לדעתי הדרך שלך מאוד נכונה יתכן ומישהו בגן העליב אותה או פגע בה כי היא אומרת שהיא פוחדת מהילדים..וגם היא קטנה עדיין.. כדאי לבדוק עם הגננת אם קרה לה משהו עם מישהו מהילדים בגן .... בהצלחה

שלום טניה, בנוסף למה שכתבה חטולית - ממליץ לערב את צוות הגן, גם שיהיו מודעים ויתגייסו לסייע לה וגם בזיהוי מקור הסטרס בעבורה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית