קשר טיפולי עם המטפלת... למה דרך כאב?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/02/2019 | 11:32 | מאת: טלאור

שלום אודי וכולם תוהה לעצמי .. למה אני מחפשת כאב בקשר עם המטפלת. רוצה שתשנא אותי, תשים לי גבול. תגיד לי גם דברים שלא נעים לי לשמוע.. תסתכל לי בעיניים ותגיד לי שאני נוראית ודברים רעים.. רוצה להכאיב למטפלת.. לפגוע בה..שיכאב לה חזק.. (במודע ולא מודע.. עכשיו זה יותר מודע, אבל לא מפחית את האקטים שמייצרים את זה) מייצרת דרמות (דרך כל מיני דברים שמעדיפה לא לפרט) כדי להשיג תשומת לב, יחס, מגע במילים, קרבה ואינטימיות בדרך שלילית.. קשה לי עם פגישות רגועות, נעימות וקרובות.. אחרי או תוך כדי שזה קורה, אני נבהלת מעצמי, בורחת, רוצה לעזוב את הקליניקה ולא לפגוש בעיניים שלה. שלא תראה אותי במבוכה, מתפתלת על הספה.. מעצמי.. חוזרת לבית מוצפת מהפגישה.. עם חרטה, חרדה ודחף שוב לראות אותה..ואז באמת לא רוצה שתשנא אלא רק שתאהב ותמשיך להיות עבורי, אבל לא רק בדרך שלילית, מעמתת. שוב ושוב זה חוזר, רוצה שזה יעלם אבל גם רוצה מאוד שיישאר...

28/02/2019 | 17:03 | מאת: סנופקין.

נשמע שזה חלק מלב ליבו של הטיפול. לשם כדאי להביא בדיוק את מה שתיארת פה בצורה כ"כ ברורה. *דברי* איתה את הדברים האלה ותבררו ותקשיבו יחד, למה באמת את מבקשת דרך ההתנהגות הזו ולמה את צריכה להשתמש בה כדי להשיג את מה שאת צריכה. (בסופו של דבר רק את יכולה לענות על התהיות האלה, תעזרי בה כדי לברר). עבודה. מאחלת, שעם כל הקשיים שבדרך, זו תהיה עבודה ברוכה וטובה.

הי טלאור, הייתי (כמו פסיכולוג ;-) ) מחזיר את השאלה אלייך: מדוע את מחפשת את הכאב בקשר עם המטפלת? מדוע הצורך המתמיד בהצבות הגבול בצורה מעמתת? אודי

28/02/2019 | 23:31 | מאת: טלאור

תודה רבה סנופקין יקרה!! מקבלת את הצעתך. חושבת שהדיבור על הקשר ומה שקורה ב'כאן ועכשיו', זה חלק חשוב מהטיפול ומלמד המון. יכול להיות ונראה לי, שיקח לי זמן להתבשל בזה..(אולי לא רוצה שתעצור את זה? או תשתמש בזה בעימות, מעבר למה שקורה עד כה) אבל מקווה שזה יגיע ונתבונן בזה יחד. מאחלת לך (ולכולם) סוף שבוע נעים ושבת שלום

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית