יחס בעייתי של מטפלת?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/02/2019 | 00:48 | מאת: ורדיתה

שלום ד'ר, אחרי שנה של טיפול פסיכולוגי, ביקשתי היום בתחילת הטיפול מהמטפלת שלי הקלה במחיר. ציפיתי ממנה לענות לי באופן עניני והתאכזבתי ונפגעתי כשהיא הפכה את הבקשה שלי לחלק מהטיפול. שאלות של למה ושתיקות והתייחסות לבקשה כמו מאורע התנהגותי שלי. זה הרגיז אותי גם כי זה לקח מזמן הטיפול וגם כי זה נראה כמו ניצול ונתנשאות. אני חושבת שמיקוח על תשלום צריך להיות מחוץ לטיפול. מה דעתך?

03/02/2019 | 16:53 | מאת: חטוליתוש

זכותך לבקש הקלה במחיר ולא יודעת אם זה צריך להפוך לנושא הטיפולי היא יכולה להסכים או לסרב כרצונה חטולית

שלום ורדיתה, זה תמיד נושא טיפולי. הכסף מייצג המון דברים בטיפול שחשוב ללבן לפני שמתייחסים עניינית לבקשה (שאפשר להיעתר או לסרב לה). אחרת - זה 'סוגר' את האפשרות להבין מה עומד מאחורי הבקשה (שמגיעה לאחר שנה של טיפול). אודי

06/02/2019 | 08:26 | מאת: ורדיתה

תודה על התגובה. הופתעתי. הרגיש לי שזה לא לעניין.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית