השפעת גירושין על ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/03/2000 | 14:06 | מאת: ירון

שלום רציתי לדעת מתי ילד יפגע הכי הרבה מגירושין, מבין שלוש קבוצות הגיל הבאות: 1)תינוק שהוריו התגרשו ולא יזכור את התקופה בה חיו יחד, דהיינו לא יכיר מציאות של הורים יחד 2)ילד בגיל גן-ביה"ס שמכיר מציאות של שני הורים 3)מתבגר מבין שלוש קבוצות הגיליים הללו אשמח לדעת מתי יפגע הכי הרבה ומתי הכי פחות תודה מראש

22/03/2000 | 00:42 | מאת: אמיר זהר

לירון שלום רב קשה מאוד לתת תשובה חד משמעית לשאלתך אך אשתף אותך בהיתלבטויות שלי. תינוק שהוריו חיו תמיד בניפרד יתכן ויסבול מחוסר בדמות הזדהות גברית או נשית בבית לשם כך חשוב הקשר הרציף עם שתי הדמויות. ילד בגיל גן וגם מתבגר נימצאים בתקופה רגישה נפשית של תחילת עיצוב האישיות, פרידה של ההורים יכולה לזעזע את אישיות הילד לפגוע בדמויות המשמעותיות בחייו שניחוו עד הגירושין כיציבות ובטוחות. אחרי הגירושים משהו ביציבות ובביטחון ניפגע והדבר ישליך על הילד, בעיקר בפרידות סוערות. בנוסף יתכן והילד יפתח תחושת אשם שהדברים קרו ביגללו. כדאי ללוות את הגירושים בהרבה שיחות עם הילד והבהרות שהדברים אינם באשמתו ושהוריו למרות הפרידה תמיד יהיו שם בשבילו. בברכה שי קולין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית