נער אומלל והורים כאובים ומבלובלים.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/11/2018 | 11:44 | מאת: בעיה מתמשכת

שלום. בננו הבכור בן 15 כבר כ - 7 שנים לא לומד באופן מסודר. כלומר הולך לבית ספר מאוחר מאוד רק לאחר סנקציות מרובות וגם שם לא מתפקד כראוי. במשך כל תקופה בחייו שנמשכת כשנה הוא מתעניין בדבר אחד בלבד שתופס כ- 90% מזמנו. כלומר מרבה לדבר על אותו עניין, רואה סרטים בנושא זה, קורא עליו וכ ו. הוא טוען שהוא טרוד באותו עניין ולכן אין לו פנאי לחשוב על לימודים או דברים אחרים. המצב בבית רע מאוד כתוצאה מחיכוכים איתו בעיקר סביב נושא הלימודים. הוא ילד חכם ומוכשר מאוד שמאבד את חייו לריק. ניסינו ללכת לאבחון פסיכיאטרי אך הוא מסרב בתוקף ואומר שאין לו שום בעיה. נשמח מאוד לשמוע כיוון לבעיה ודרך לעזור לו ולנו. תודה רבה.

שלום לכם, אין לי מספיק מידע על מנת לשער מה הבעיה. אבל ברור שיש בעיה. ממליץ ללכת כולכם לטיפול משפחתי. זו דרך לשים את הבעיה לא 'עליו' אלא על המערכת המשפחתית. משם ניתן יהיה אולי לזהות מה הבעיה ולהנחות אתכם כיצד לפעול. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית