אשמח אם תוכל לענות על השאלה, תודה.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/10/2018 | 14:03 | מאת: NOT_FOUND

שלום אודי וחברי הפורום, אני כבר מספר חודשים בטיפול ומעניין אותי לשמוע את דעתך בנוגע לצורת הישיבה מול המטפל. כלומר, האם בחירה שלא לשבת בכורסה מול המטפל ובחירה בצורה אחרת של ישיבה יכולה להעיד על משהו? רק אציין שהמטפלת משתפת איתי פעולה בדרך שבה אני בוחרת אבל לפעמים זה מרגיש לי שאני קצת כופה עליה משהו שלא נוח לה או נעים לה. תודה.

18/10/2018 | 18:38 | מאת: חטוליתוש

היי שלום לך לדעתי הצנועה אם המטפלת שלך משתפת פעולה סימן שגם לה זה בסדר אם לא היה נוח לה קרוב לוודאי שאין לה בעיה כי כמו שאמרת משתפת פעולה ואם עדיין לא מרגיש לך בסדר למה שלא תעלי את הנושא בפגישה הבאה שלכן.... היא כבר תגיד לך בדיוק אייך זה מרכיש לה ואת תהי יותר רגועה חטולית

18/10/2018 | 21:06 | מאת: אביב 22

הי לך ..... אספר לך ששש שנים של טיפול ישבתי עם המטפלת על הרצפה ... נראה לי שהייתי מביאה את זה לטיפול חזרה . את המחשבה על הנוחות שלה ואת הסיבה שנוח לך כמו שאת יושבת .....

שלום לך, בוודאי שבחירה כזו מעידה על משהו... אני מציע שהנושא ידובר, בעיר אם תחושתך היא שיש משהו לא נוח למישהו מכם. אודי

18/10/2018 | 23:40 | מאת: NOT_FOUND

אביב, מה הסיבה שבחרת לשבת על הרצפה ואיך עשית את זה? (המקרה שלנו די דומה).

19/10/2018 | 11:38 | מאת: NOT_FOUND

היי אודי, תודה על המענה המהיר. על מה לדעתך זה יכול להעיד? הרי ברוב הפגישות האחרות תמיד הייתי יושבת בספה ועכשיו כבר לא.

21/10/2018 | 16:47 | מאת: NOT_FOUND

היי אודי, תודה רבה על המענה. אני רק מניחה שזה לא נוח כי אני מתארת לעצמי שזה לא משהו שמטפל\ת נוהג\ת לעשות בדרך כלל. בכל זאת, רציתי לדעת אם אתה חושב שזה מעיד על משהו? כי ברוב הפגישות ישבתי רגיל על הספה או שעמדתי אבל פתאום החלטתי שיותר מתאים לי על הרצפה. סתם מעניין אותי לדעת מה המשמעות של זה. תודה.

21/10/2018 | 19:29 | מאת: סוריקטה

הי לך, אני העליתי את רעיון הישיבה על הרצפה בפגישות שלי, שמאד מובן לכולנו כאן. דיברתי, לא ביצעתי. המטפל שלי לא איפשר. אף לא שנייה אחת. גבול ברור מאד. אציין שבמקביל, בחיים מחוץ לחדר חייתי רק על הרצפה, או אפילו לא רצפה, אלא גרוע יותר, במשך שנים. אצלו, למעשה הייתה השעה היחידה בה כן ישבתי על כורסא בכל אותן שנים. ההסבר (והיום אני מבינה וסיבות רבות להתנגד לפרשנות הזאת, אני גם חושבת שאבין) הוא שכך אני משפילה אותו באיזה אופן. כאילו אני משליכה עליו את החלקים היהירים שלי. הופכת אותו לאשם. זה היה ההסבר במקרה שלי. אנ'לא מכירה א הסיפור או התמונה השלמה אצלך, ובכן - דברו על זה. סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית