הזעת יתר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/05/2001 | 18:12 | מאת: יעל

יש לי בעיה רצינית עם הזעת יתר שמלווה בפחדים והתרגשות ולא מצאתי פתרון לכך. בעיה זו לא נותנת לי מנוח ואיני מסוגלת להיות בקשר עם בן זוג מחשש שמא תהיה לי הזעת יתר שממש בולטת וכן באירועים נוספים. הייתי אצל מספר רופאים שטוענים שהבלוטה נדפקה ואין מה לעשות. כל עיצה תתקבל בברכה, בתודה

30/05/2001 | 18:17 | מאת: adi

יעל, אולי פתרון כירורגי של חיתוך העצב כן יכול לעזור? עדי

30/07/2001 | 21:24 | מאת: נתי

שלום רב שמי נתי ואני גר באיזור המרכז ברצוני לומר דבר מה לגבי הניתוח הנ"ל, אני ביצעתי את הניתוח עקב בעית הזעה קשה מאוד הרופאים שביצעו את הניתוח היו די המומים מכמות הזעה שנוטפת ממני (רק אציין שההני בחור בגיל 30 ואני מזיע קשות בכל חלקי גופי וזה כולל ידיים,רגלים,ישבן,פשוטו כמשמעו בכל גופי אבקש עוד לציין שפניתי להרבה מאוד רופאים בארץ ובחו"ל אך ללא הועיל) הניתוח לא הצליח ולכן כמות הזעה שבגופי רק התגברה לכן אני ממליץ שלא להסתמך על הניתוח למרות שהצוות הרפואי אומר מפורשות לגבי הצלחת הניתוח. אשמח על תגובה לגבי בעייתי הקשה.

30/05/2001 | 21:00 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יעל שלום אינני יכול לייעץ לך לגבי החלק הפיזיולוגי של הבעיה, את זה חשוב לברר עם רופאים. אולם הנושא של הזעת יתר אינו קשור רק למרכיבים פיזיולוגיים. את בעצמך מציינת שהתופעה מלווה בפחדים והתרגשות, דבר שבוודאי מגביר אותה. ישנם אנשים בעלי נטייה להזעה, גם אם הבלוטות תקינות. הדבר קשור בד"כ למצבי לחץ והתרגשות ולמעשה מבטא מצב חרדה. במצבים הללו ניתן לטפל בכלים פסיכולוגיים, למשל בהיפנוזה ובטיפולים קוגניטיביים. במקביל יתכן וניתן להיעזר בטיפול תרופתי, במידה וטיפול כזה נחוץ ורלוונטי. אין ספק שהחשש שלך ליצור קשר זוגי הוא תוצר נפשי של הבעיה הגופנית, וגם בה ניתן לטפל בכלים פסיכולוגיים. הזעה אינה סיבה להישאר לבד, צריך למצוא דרך להתגבר על החששות. אני מציע שתפני לייעוץ פסיכולוגי בנושא. בברכה ד"ר אורן קפלן

10/06/2003 | 10:25 | מאת: שי

שלום אם ברצונך לטפל בהזעת יתר באפקטיביות ללא ניתוחים ותרופות והזרקות פנו לאימייל.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית