התמקדות בכאן ועכשיו...............

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/09/2018 | 08:27 | מאת: שירה2017

אודי, אני מנסה להסביר... הטיפול נעשה סביב החלקים ואינו נוגע בי שמתמודדת עם השיגרה, הבדידות, הפרעת האכילה, הפגיעה העצמית היומיומית, האובדנות. אני מרגישה שצריך לחזק את המעטפת כדי שאפשר יהיה לגשת לחלקים. בינתיים ועד כה התחושה היא של חוסר שליטה. הוא מתעקש שעד שלא תהיה חמלה עצמית כלפי החלקים עבודה פנימית ושיתוף פעולה ביניהם המצב לא ישתפר. אבל בינתיים אני נגמרת, נחלשת וקשה לי להחזיק את המעטפת. הכאן ועכשיו הוא האישיות המרכזית, המארחת, זו שנאבקת ומתמודדת ביום יום עם סימפטומים לא פשוטים. מקווה שהצלחתי להסביר משהו ואולי תהיה לך הארה או זווית חדשה להסתכל כל זה. תודה שירה

16/09/2018 | 10:18 | מאת: אביב 22

שירה יקרה שאת , לא שזה עוזר אבל כאילו דיברת מגרוני ............אוף איתנו אהובה , קוראת אותך ורוצה לצעוק לך שזה נכון שאנחנו משתמשות בהרס העצמי באכילה הלא שפוייה כדי לדחוק אותם פנימה אותם עם הזכרונות והכאב שהם מביאים...והכי מענישים את הגוף הזה / מענישים אותנו ...........על מה שעשו לנו ......חיבוק

16/09/2018 | 11:53 | מאת: חטוליתוש

היי שירה הייתי רוצה לכתוב לך הרבה מילים טובות ומאירות..... לצערי לא יכולה כי אין לי מושג בנושא..... רק יכולה לשלוח חיבוק גדול עד אלייך אם זה עוזר.... מקווה שאדי כן יצליח לתת מענה איתך יפתי חטולית

17/09/2018 | 00:28 | מאת: שירה2017

תודה רבה חטולית יקרה על המילים שלך שמגיעות ברגישות. שלך.שירה

17/09/2018 | 00:29 | מאת: שירה2017

אביב אהובה, הכי אוף...... תודה על ההבנה שירה

הי שירה, אני משער שהכוונה היא לעבוד באינטגרציה ולא לעודד את הדיסוציאציה (בעיקר בגלל שזה 'מאפשר' לחלקים ההרסניים להשתולל ללא שליטה). יש בזה הגיון רב. אני מציע לראות בזה דווקא מה שיחזק את המעטפת. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית