חלום מוזר ומפחיד...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/05/2001 | 15:43 | מאת: איילת

שלום רב! האם מישהו יוכל לעזור לי דחוף?????????????? חלמתי חלום נוראי שאינני מבינה את משמעותו. ניסיתי כמו כן לחפש אתרים שיוכלו לפענח לי את החלום המוזר אך ללא הואיל... אני מתייסרת מכיוון שבמקביל קורות לי תאונות נוראיות בעקבות החלום לדוגמא: את החלום הזה חלמתי יומיים לפני אסון "ורסאי" בירושלים. יומיים לאחר החלום קרתה לי תאונת דרכים במכונית שבה נסעתי (למזלי לא קרה לי כלום ובמזל!!!), ביום שבת בצהריים שוב היינו מעורבים בתאונה שכמעט הרגה אותי ואת בני משפחתי. אני כבר פוחדת לנסוע במכונית, פוחדת לצאת מהבית...והכל בגלל החלום! רציתי להתייעץ עם רב הלכתי אך לא ניתנה לי ההזדמנות כיוון שיום שישי בביה"כ, זה לא בדיוק הזמן המתאים לספר על חלום מוזר ובאמצע השבוע לא עונים לי בכלל בלשכת הרבנות הראשית. האם מישהו מכם, המומחים, מוכנים ויכולים לעזור לי בפענוח החלום??? אודה מראש... איילת

30/05/2001 | 18:17 | מאת: יעל

כמעט רבנית זה בסדר? אז ראשית לפני שינה קראי קריאת שמע, יש את זה בכל סידור, אחר כך תשני ללא חלומות מפחידים שנית, דעי לך שרוב חלומות שוא ידברו. שלישית, אחרי הפתרון הולכים החלומות, כך אומר רבינו אבן עזרא. וכמו שאדם מפרש חלום כך יקרה, ולכן טוב לא לספר חלום, וכשחולמים לא לספר לאף אחד , ובודאי לא לכאלה שחשודים ככאלה שאינם מאוהביך. רביעית, אם חלמת משהו ואת לא חשה בנוח, עם החלום, כי הוא לא נראה לך מבשר טובות, פתחי סידור בהטבת חלום, קראי את התפילה הזו 3 פעמים לעצמך, אם תרצי להדר, לכי לבית כנסת , ותבקשי מ-3 יהודים שומרי מצוות שיעשו לך הטבת חלום. לדעתי כל חלום על אסון, מבטא איזושהיא חרדה ובפרט בימים טרופים כאלה, ורוויי האסונות,כל חלום שתחלמי יוכל להתפרש כאסון ולא צריך בכלל לחלום אותם, כדי שיקרו. ואם תרצי לעזור בענין הזה, ולהוסיף זכויות לעם ישראל, פשוט קראי תהילים. מעלה גדולה יש לספר תהילים, שהם מבטלים גזרות, והם מתקבלים בשמים מפי כל יהודי, בין אם מבין את מה שקרה ובין אם לא, בין דתי בין חילוני, ביןקטן או גדול, והנשים תפילתן מתקבלת יותר מהר. ומעלה גדולה עוד יותר יש להם בחודש סיון הוא חודש פטירתו של דוד המלך עליו השלום, אותו חיבב הקב"ה עד כדי כך שהעמיד את ספר התהילים שלו במעמד שווה עם תורתו. ולא חשוב איזה פרק, ולא חשוב איזה פסוק, ואפשר להגיד תהילים בכל זמן, ולכל ענין.

01/06/2001 | 15:50 | מאת: איילת

תודה רבה לך יעל מקרב לב!!!

30/05/2001 | 21:11 | מאת: ד"ר אורן קפלן

איילת שלום אני חושש שאתרי האינטרנט לא יצליחו לפרש את חלומך. חלום הוא דבר אישי מאוד והפירוש שלו תלוי רק בך. ניתן להתייחס לזה כמעין מברק שנשלח מהנפש החוצה ומספר סיפור כלשהו. לגבי יכולת החלום לנבא את העתיד, זו כבר שאלה של אמונה. הנקודה המרכזית היא תחושתך שהחלומות משתלטים על חייך. פסיכולוגים רבים משתמשים בחלומות ככלי טיפולי. פסיכולוגים בגישה יונגיאנית במיוחד מתמחים בכך וחלקם מתייחסים גם לחלק הניבואי שבחלום. אני מציע לך לעיין באתרים הבאים שאולי יתנו לך כיוון. באתר הבא יש סקירה על חלומות, כולל על חלומות ניבואיים: http://www.geocities.com/Paris/Musee/8943 האתר הבא שייך לחברה היונגיאנית בישראל ובו אינפורמציה מסוגים שונים: http://www.israjung.co.il ולבסוף, אני לא בטוח שהתשובה תבוא מבחוץ. יתכן שכדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי כדי להתמודד עם התחושה הקשה שאיתה את מסתובבת. זה נשמע שאת עוברת דברים קשים כעת ויתכן שתוכלי להיעזר כדי להרגיש שהשליטה בחייך חוזרת אליך. חלומות הם חלק ממך וניתן להיעזר בהם ולעיתים אף "לשלוט" בהם ולא לתת להם לשלוט בחייך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית