חלום לאביב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/05/2001 | 08:14 | מאת: יהודה

בוקר טוב אז ככה שלא כהרגלי התעוררתי בבהלה חלמתי שנחיל עכבישים התנפל עלי ואחד מהם היה גדול במיוחד ואני ברוב טפשותי התעוררתי והתחלתי לחפש מתחת למיטה מהו פשר החלום יהודה

30/05/2001 | 08:29 | מאת: אביב

יהודה היקר, אתה מרגיש מותקף על ידי עכבישים, משהו מתנפל עליך. מה העכבישים האלה ? מה מתקיף אותך ? את התשובה האמיתית רק אתה יכול לדעת, אבל אני כבר יכולה לחשוב על שני רעיונות: הראשון, זה המחשבות והרגשות שלך, עכשיו הדברים מתחילים לצאת גם החוצה, קראתי את ההודעה והסיפור הקשה שלך, ולא פלא שעכשיו אחרי שהדברים פורסמו אתה מרגיש אולי קצת מותקף ומוצף בתחושות קשות. השני, זה אולי ההתקפה שהיתה כאן אתמול בערב מצד אנשים מסוימים על האופן בו הפורום מתנהל ועל הצביון שקיבל. העכביש הגדול ? אולי זה אתה ? אחרי שקראתי את הסיפור שלך, חשבתי לעצמי שאתה בעצם מתנפל ומתקיף את עצמך, למרות שאולי קצת לא בצדק, כי אתה נלחם לעשות את המעשה הנכון, ולא כל כך זוכה לשיתוף פעולה. חיפשת אותו מתחת למיטה ? אולי כי הוא באמת מאוד מוחשי עבורך, המציאות והחלום התבלבלו קצת. אולי בתוך עצמך, תנסה לחפש את העכביש הזה, ותנסה לבדוק מאיפה ההתקפה העצמית הזאת באה, על מה ולמה, ותוכל לראות שאין על מה להתנפל, שסך הכל עשית כל מה שצריך היה לעשות. מקווה שלא הגזמתי, ועוררתי דברים קשים מדי, אבל אלה האסוציאציות שלי. ברכותי על חזרתך לשמך המקורי, זה גם אומר הרבה מבחינתי. אתה חוזר לעצמך, אתה מקבל את עצמך, ואת הסיפור שלך, ואת דרך ההתמודדות שלך כלגטימיים, כנכונים, למרות שנתקלת בדרך בקירות אטומים. שלך, אביב.

30/05/2001 | 08:39 | מאת: יהודה

תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית